HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis TV, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yayınlamadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşma Meclis TV tarafından yayınlanmadı.

Meclis TV, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yayınlamadı

TBMM TV, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmayı yayınlamadı.

CHP'li vekiller duruma sosyal medyadan tepki gösterdi.

"Kadınların sesi duyulmasın diye Meclis televizyonunu kapatıp ses sistemini bozdular!"

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Hep birlikte bugün sizler geldiniz. Şeref verdiniz, onur verdiniz, sizler geldiniz, sesiniz duyulmasın diye TBMM'nin ses sistemini bozdular. Ses sistemini bozdular. Meclis televizyonunu kapattılar. Meclis başkanına sesleniyorum; sende onur varsa, kimlik varsa, sende ahlak varsa bunu yapan adamı çıkarırsın kapının önüne koyarsın. Yoksa bütün suçlamaları sana aynen gönderiyorum.

Parlamentoya sahip çıkmayan, parlamentonun onuruna sahip çıkamaz. Bir toplantıyı sabote edene ses çıkarmayan kişiye Meclis Başkanı denemez. Kadınlardan korkan birisine erkek denemez. Bu ülkenin güzel kadınları, sizler için şiirler yazıldı. Sizler için romanlar yazıldı, filmler çekildi. Sizler evinizin direği oldunuz. Çocuğunuzu sinek ısırsa bile acıdı mı diye üstüne titrersiniz. Ve şimdi, yine ülkenize sahip çıkıyorsunuz, çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi. Hiç kimse şunu unutmasın, hiçbir kadın şunu unutmasın, sizlere seçme ve seçilme hakkını veren kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

İsviçre'den önce, Japonya'dan, Fransa'dan önce verdi kadına seçme ve seçilme hakkını. O büyük adamın bize miras olarak bıraktığı cumhuriyeti tam demokrasiyle taçlandırdığımız zaman evlerimizde huzur içinde oturacağız. Onlar korkuyorlar, biz korkmayacağız. Biz namuslu insanlarız, biz ülkemizi seviyoruz. Biz terör nereden ve nasıl gelirse gelsin teröre karşı onurlu ve dik duruyoruz. Biz, biz adaleti savunuyoruz. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Kadın erkek eşitliği olmaz. Adaletin olmadığı yerde insanlık olmaz. Aklımızı kullanacağız, eğitim sistemini söz veriyorum tepeden tırnağa değiştireceğiz. Tepeden tırnağa. Bir ülkeyi çökertmek içn işgal etmenize, bombalamanıza gerek yok. Eğitim sistemini bozun, ülkeyi çökertirsiniz. AKP'nin yaptığı budur. AKP'li kadınlara sesleniyorum, size ihanet edenleri, çocuklarınıza ihanet edenleri bırakın, kadın erkek eşitliğini sonuna kadar savunan partiye gelin. CHP'ye gelin. Geçen hafta demiştim ki; esnaf kardeşlerim bana sorunlarınızı yazabilirsiniz, esnaf kardeşlerim sorunlarını aktardılar, önümüzdeki hafta o konuya gireceğim. Bir konu var ki çok önemli, turist gelmedi diye Alanya'da bir grup esnaf turist duasına çıktı. O esnaf kardeşlerime seslenmek istiyorum; turist buraya niye gelmiyor diye soracaksınız. Eğer o dualarınızda AKP gitsin derseniz vallahi de billahi de turist gelir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler