HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Baransu serbest bırakıldı

Hakkındaki 3 adet yakalama kararı nedeniyle dün gece gözaltına alınan gazeteci Mehmet Baransu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Adalet Sarayı önünde dün gece gözaltına alınan Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ŞİKAYETÇİLER FİDAN VE BAĞIŞ
Baransu'nun, Adana'da bir yerel gazeteye verdiği röportajda söyledikleri nedeniyle MİT Müsteşarlığı ile Hakan Fidan'ın şikayetçi olduğu bunun üzerine Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nin ifade alamadığı gerekçesi ile 17 Temmuz 2014'de hakkında yakalama kararı çıkardığı belirtildi. Baransu hakkındaki ikinci şikayetin ise Eski Bakan Egemen Bağış tarafından yapıldığı öğrenildi. Egemen Bağış'ın, Baransu'nun yazdığı tweetlerde kendisine hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olduğu bunun üzerine de Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi ifade alamadığı gerekçesi ile hakkında 24 Haziran 2014 tarihinde yakalama kararı çıkardığı belirtildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gözaltına dün gece gözaltına alınan Mehmet Baransu, suç duyurularında kendisine isnat edilen, "Kamu görevlilerine hakaret", "Devletin kurum ve organlarını aşağılama", 'İftira", "Terörle mücadelede göre almış kamu görevlilerini hedef gösterme" suçlamalarını kesinlikle kabul etmediğini belirtti.

Baransu'nun savcılık ifadesinde, "Müşteki MİT Müsteşarı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 07.04.2014 tarihinde verdiği dilekçenin 2. maddesinde ileri sürülen iddialardan şahsım ile ilgili olanlardan bazılarını söyledim. İran ajanlığı konusunda iddialar olduğunu, soruşturma olduğunu ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na belge gönderildiğini, be sebeple belgenin bulunduğunu Taner Talaş'ın benimle yaptığı röportajda belirttim" dediği öğrenildi.

Baransu'nun, Egemen Bağış'ın hakkında şikayetçi olduğu tweetlerden bazılarının kendisi tarafından atılmadığını da söylediği kaydedildi. Mehmet Baransu'nun ifadesinde, "Müşteki Egemen Bağış'a yönelik hakaret, iftirada bulunmadım. Bu yönde tweet atmadım. İddia konusu kamu görevlilerine hakaret içerikli tweetleri ben atmadım. Ayrıca devletin kurum ve organlarını aşağılayıcı ifadeler kesinlikle kullanmadım" dediği öğrenildi.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, casusluk merkezli soruşturmada 17 polis hakkında yakalama emri çıkarılmasından sonra geldiği Çağlayan Adliyesi'nde, arandığı 3 dosya nedeniyle gözaltına alınmış ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, hakkında 3 arama kararı bulunan Baransu'nun, kendisine kimlik soran polislere kimlik göstermeyerek direndiği, polislerin de zor kullanarak gözaltı işlemi yaptığını duyurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler