HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Baransu tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Mehmet Baransu tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mehmet Baransu'nun 2011 yılında Uludere olayına ilişkin yaptığı haberleri nedeniyle tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Mehmet Baransu tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Mehmet Baransu, 2011 yılında Uludere olayına ilişkin yaptığı haberleri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" ve "Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

MEHMET BARANSU KİMDİR?

Mehmet Baransu (d. 1977) Taraf gazetesi muhabirliği yapmaktadır. 1977 yılında Ardahan’ın Göle ilçesinde doğdu. Ailesinin kökeni, Mısak-i Milli sınırlarının çizilmesinden sonra Ermenistan sınırlarında kalmış bir köye dayanmakta. Ailesinden çok sayıda kişi Osmanlı-Rus Savaşı’nda yaşamını yitirdi.Ailesi ile birlikte Erzurum’a yerleşen Mehmet Baransu, lise öğrenimini burada tamamladı. Yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde yaptı. Mehmet Baransu ilk gazetecilik deneyimini üniversitenin ajansında görev alarak yaşadı. Daha sonra Akşam gazetesinde çalışmaya başladı Bir arkadaşının vasıtasıyla Aksiyon dergisine geçti. 2000 yılına kadar burada çalışan Mehmet Baransu, hazırladığı haberlerle dikkat çekmişti. Özellikle de kaçakçılık konusunda haberler yazdı. Aksiyon dergisinden yaşadığı bir problem üzerine ayrıldı. Ardından kısa bir süre 32. Gün’de çalıştı. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi’nde yapan Mehmet Baransu, tezini hazırlamak için Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitti ve yaklaşık üç yıl burada kaldı. 2007 yılından itibaren Taraf gazetesinde çalışmaya başladı ve halen köşe yazılarına devam etmektedir. Mehmet Baransu, 2009 yılında Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü’nü kazandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler