HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Keleş kimdir? Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş neden istifa etti?

Mehmet Keleş, istifa etti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bir dönem makam arabasının neden Audi değil de Passat olduğuna isyan etmesiyle gündem olmuştu. Ağustos ayında damadının FETÖ'den tutuklanan Mehmet Keleş, yazılı açıklama ile Düzce Belediye Başkanı görevinden neden istifa ettiğini nedenleriyle belirtti. Peki Mehmet Keleş kimdir?

Mehmet Keleş kimdir? Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş neden istifa etti?

Mehmet Keleş Düzce Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bugün yaptığı yazılı bir açıklama ile görevinden istifa ettiği belirtirken kendisini yıpratmak amacıyla iftira üretenlere hakkını helal etmeyeceğini de sözlerine ekledi. Bir dönem makam arabasını Passat olmasına isyan eden Mehmet Keleş, Audi marka araba aldırmıştı. Geçen Ağustos ayında da damadı FETÖ'den tutuklanan Mehmet Keleş, kendisi hakkında yürütülen kampanya yüzünden partiye zarar gelmemesi için istifa ettiğini açıkladı. Peki Mehmet Keleş kimdir? İşte Mehmet Keleş'in istifa açıklaması...

MEHMET KELEŞ NEDEN İSTİFA ETTİ?

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, görevinden istifa etti. Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, uzun yıllardan beri Düzce'ye ve Düzceli hemşehrilerine güzel hizmetler verebilmek için çalıştığını belirtti.

Yaptığı hizmetlerin ortada olduğunu vurgulayan Mehmet Keleş, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki biz Düzce'ye ve Düzcelilere hizmet etmek için gece gündüz çalışırken, birileri de beni ve benim üzerimden gönül verdiğim partimi yıpratmak için her türlü yalan, dedikodu ve iftiraları üretmekle meşgul oldular. Şahsım ve yakınlarımla ilgili yürütülen bu çirkin kampanyanın partime ve kutsal davamıza daha fazla zarar vermemesi için, büyük bir heyecan ve istekle yürütmekte olduğum belediye başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

Bilinmesini isterim ki şahsıma, aileme, Düzcemize, partimize ve davamıza zarar veren bu çirkin iftira ve karalama kampanyalarını yürütenlerle hem hukuk önünde, hem de mahşer gününde hesaplaşacağım. Yine bilinmesini isterim ki bugünden sonra canımdan aziz bildiğim ve gönülden bağlı olduğum yüce davama ve partime bağlılığım, hangi düzeyde olursa olsun, her zamankinden daha üst seviyede artarak devam edecektir."

MEHMET KELEŞ KİMDİR?

Mehmet Keleş, 1963 yılında Düzce'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Düzce'de yapan Mehmet Keleş, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi'nden mezun oldu. Memuriyet hayatına İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğünde başladı. Cumayeri, Uzunköprü Sivil Savunma Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Mehmet Keleş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Personel Müdürlüğü, İstanbul İtfaiye Müdürlüğü, Bilgi Kaynakları Müdürlüğü görevlerini üstlendi. İDO, HALK EKMEK, BELBİM A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

2004 yılında Düzce Belediye Başkanı olarak seçildi. 2009 yılında İETT Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığına atanmasının yanı sıra UGETAM A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2009 yılından 2014 yılına kadar Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 2014 yılında Düzce Belediye Başkanı olarak seçildi.

Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamlayan Mehmet Keleş İngilizce biliyor, evli ve üç çocuk babasıdır.

MEHMET KELEŞ'İN MAKAM ARABASI İSYANI

Mehmet Keleş, makam arabasının Volkswagen Passat olmasına ettiği isyanla hatırlanmaktadır. Mehmet Keleş, bu isyanının nedenini şöyle açıklamıştı;

''İstanbul Valisi Mercedes S350' ye biniyor. Hakkari Valisi de Mercedes S350 'ye biniyor, o zaman nasıl Kastamonu, Ankara, İzmir, Pendik, Üsküdar Belediye Başkanları Audi' ye biniyorsa, Düzce Belediye Başkanı'nın da en doğal hakkı" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler