HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehter takımı uyuşturucuya karşı yürüdü

Eskişehir Kültür Derneği Mehter Takımı uyuşturucu madde kullanımına dikkat çekmek amacıyla çeşitli yazıların bulunduğu dövizler taşıyarak yürüdü.

Mehter takımı uyuşturucuya karşı yürüdü

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi Saatli Park'ta akşam saatlerinde toplanan Eskişehir Kültür Derneği Mehter Takımı, uyuşturucu ile ilgili çeşitli yazıların olduğu dövizlerle yürüyüşe geçti.

Gösteri sunarak yürüyen mehter takımı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar mehter takımının geçişini cep telefonlarıyla kayda aldı. Hamamyolu, Köprübaşı ve İki Eylül caddelerinde yürüyen mehter takımı Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi önüne geldi. Burada basın açıklamasını okuyan Eskişehir Kültür Derneği başkanı İsa Canseven, günümüzün vebası ve kanseri olarak nitelendirdiği uyuşturucu ve narko teröre karşı yürüdüklerini söyledi. Canseven şöyle konuştu: "Bir zamanlar bir kilo toz bir otobos diyen baronlar, şimdilerde uyuşturduğu bedenleri toplu imha silahı olarak kullanmaktadır. Baronlar ülkeleri karıştırmakta ilkokullarda bile bonzai gibi illetlerin satılmasına ağızlarının suyunu akıtmaktadır. Narko terör örgütünün tuzağına düşen genç bedenler bir defadan bir şey olmaz mantığıyla önce batağa sonrasında da uyuşturucu baronlarının maşası ve de oyuncağı olmaya başlarlar. Anne babadan zorla para almaya çalışmalar ve anne babayı öldürmeye varan tartışmalar. Birleşmiş Milletler'in yaptığı bir araştırmaya göre dünya üzerinde dönen uyuşturucu gelirinin miktarı 400 milyar dolardır. Uyuşturucu günümüzde sadece toplumsal çöküşü hazırlayan bir sorun olarak kalmamakta, en kanlı terör örgütlerinin uyuşturucu parasıyla finansman bulduğu dikkate alındığında işin vahameti daha da artmaktadır. Adli Tıp Kurumlarından alınan ölüm nedenlerinin yer aldığı raporlarda Türkiye'de 2014 yılında 7'si kadın 232 kişi doğrudan, 12'si kadın 416 kişi de dolaylı olmak üzere 648 kişi uyuşturucudan hayatını kaybetti. Uyuşturucuya başlama nedenlerinin başında yüzde 48.98 ile arkadaş etkisi gelirken, merak nedeniyle başlayanlar ise yüzde 23.71. Uyuşturucu madde kullanıcıların yüzde 69.74'ü ilköğretim mezunu,yüzde 66.49'u hiç evlenmemiş ve yalnız yaşayanlardan oluşturuyor."

Yapılan konuşmaların ardından Eskişehir Kültür Derneği Mehter Takımı, toplanan kalabalığa mini bir konser verdi. Kalabalık, mehter takımını dakikalarca alkışladı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler