HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Melih Gökçek'e su kesintisi tepkisi

Ankara'da üç gündür su olmaması başkentlilerin tepkisine neden oldu.

Melih Gökçek'e su kesintisi tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in geçen şubatta "Ankaralıların herhangi bir endişesi olmasın. Hiç yağmur yağmasa bile 1.5 senelik suyumuz hazır" demesine karşın, Ankara'da üç gündür su olmaması başkentlilerin tepkisine neden oldu.

Milliyet'ten Evin Demirtaş'ın haberine göre Keçiören Tanzimat Caddesi'nden geçen ve Ankaragenelinde bir çok bölgeyi etkileyen ana isale hattında pazartesi günü meydana gelen arıza şehri susuz bıraktı. 72 saatlik susuzluk, sosyal medyada da Gündem haline geldi. Vatandaşlar, tepkisini, "Başkentte su kesintisi 3. gününde helal Başgan. Gözlerinize inanın burası Ankara" tweetleri ile ortaya koydu. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) yetkilileri, arızanın dün gece onarıldığını, ancak bir çok bölgenin ana deposundaki sular boşaldığı için boruların tekrar suyla dolmasının zaman aldığını belirtti.

Ankaralılar, son günlerde barajlar için su anlamına gelen yağmura sevinirken, 3 günlük su kesintisi şoku yaşadı. 72 saatlik susuzluk, vatandaşların tepkisini çekti. Şok susuzluk, sosyal medyada da gündem haline gelirken, Ankaralılar, gazete bürolarını ve ASKİ'yi telefon yağmuruna tuttu.

"Tahminimizden biraz uzun sürdü"

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ yetkilileri, Keçiören Tanzimat Caddesi'nden geçen ve Ankara genelinde bir çok bölgeyi etkileyen ana isale hattında pazartesi günü meydana gelen arıza nedeniyle zorunlu kesintiye gidildiğini bildirdi. Yetkililer, "Aslında arıza salı günü onarılmaya başlandı, ancak su kesintisi tahminimizden biraz uzun sürdü. Biz, hatlara salı gecesi yeniden su vermeye başladık. Ancak bir çok bölgenin ana deposundaki sular boşaldığı için boruların tekrar suyla dolması zaman alıyor" dedi.

Twitter'da tepkiler

Su kesintisi, popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da gündem haline geldi. Vatandaşlar, Gökçek ve ASKİ'ye bir çok tepki tweeti attı. Bazıları şöyle:

"Başkentte su kesintisi 3. gününde helal Başgan. Gözlerinize inanın burası Ankara."

"Ankara'da su kesintisi devam ediyor. Ne zaman su gelecek belli değil. Bu işin sorumluları hiç utanma duygusuna sahip değil mi?"

"Ankara'da su kesintisi var. Hem haber vermediler hem vaad ettikleri saate akmaya başlamadı sular. Kokuyoruz!!!"

"Ankara bugünlerde ilk defa TV görüp, 'Zeki Müren de bizi görecek mi?' diyen köylü modunda. 3 günlük su kesintisi yakıştı mı hiç!?"

"Ankara'nın belli merkezi bölgelerindeki su kesintisi 3. gününde. Bu çağda bir başkentte bu ilkelliğe son verin artık."

"Ankara'daki su kesintisi sayesinde The Walking Dead'de oynayabilecek hale geldik."

Sesimizi çıkarmaya korkuyoruz '1800'lü yılların Londra'sında su mu vardı?' diyecekler diye."

"50 yıllık su garantimiz var" demişti

Daha önce su kesintileri konusunda Ankaralılardan gönüllerini ferah tutmalarını isteyen Gökçek, "Ankaralıların herhangi bir endişesi olmasın. Hiç yağmur yağmasa bile 1.5 senelik suyumuz hazır" demişti. Gökçek, ayrıca Kesikköprü Barajı'ndan sağlanacak Kızılırmak suyunun ise Ankara için büyük bir sigorta olduğunu, Kesikköprü'nün 50 yıllık su garantisi anlamına geldiğini söylemişti. Gökçek, "Biliyorsunuz Kesikköprü Barajı'nı da Ankara'ya bağladık. 50 yıllık su garantimiz var. Kızılırmak, Ankara için büyük bir sigorta. Ama inşallah Allah kendi suyumuzu verir. Rabbim yağmur verirse inşallah sıkıntı yaşanmaz" demişti. Gökçek, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları tarafından kanserojen olabileceği gerekçesiyle daha önce sert biçimde eleştirilen Kızılırmak suyunun gerekirse arıtılarak devreye sokulacağını, ancak sülfatı fazla olduğu için damak tadı açısından tercih edilmediğini söylemişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler