HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memleketi sel aldı: 1 ölü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan yağmur, bir belde ile beş köyde sel baskınlarına neden oldu.

Meteoroloji bugün Marmara'nın doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ancak yaklaşık bir haftadır devam eden yağışlar bir çok ilde sel baskınlarına neden oldu. Son olarak Adana, Bartın, Zonguldak'ta evleri su bastı, mahsur kalanlar saatlerce kurtarılmayı bekledi. Çankırı'nın Atkaracalar İlçesi’nde şiddetli yağışlarla birlikte sele kapılan bir çocuk öldü.

**5 günlük hava durumu için tıklayınız...

ÇANKIRI'DA SELE KAPILAN 9 YAŞINDAKİ ÇOCUK BOĞULDU

Şanlıurfa’dan Atkaracalar’ın İlker Mahallesi’nde gelerek çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu ile birlikte Karadere Mevkii’nde bastıran şiddetli yağmur ve sele yakalandı. Azgın sulardan bir ağaca tutunarak kurtulan baba Salih Kılıç, 7 yaşındaki kızı Hülya’yı elinden tutarak sel sularından korurken, tüm çabalarına rağmen 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç’ı kurtaramadı. Sel bölgesine gönderilen kepçe, Salih Kılıç ve kızını tutundukları ağaçtan kurtarırken, 2 kilometrelik alanda yaptılan çalışmalar sonucu Ali Kılıç’ın cesedine Karadere’nin alt bölgelerinde çalılara takılmış halde ulaşıldı.

ZONGULDAK'I DA SEL ALDI

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay köyü ve Süleymanbeyler köyünde gece boyunca yağan aşırı yağış sel felaketine yol açtı.

Sel felaketinin en yoğun yaşandığı Çaylıoğlu köyünde çok sayıda ev, iş yeri ve araçlar sular altında kaldı. Sel baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar çatıda ve üst katlarda kurtarılmayı bekliyor. Sel felaketinin yaşandığı köyde jandarma karakolundaki araçlar tamamen sular altında kalırken, karakol boşaltıldı.

Sabah saat 06.00'dan itibaren evinde mahsur kalan ve çatıda kurtarılmayı bekleyen 70 yaşındaki Zeynep Erol itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah uyandığında her tarafın sular altında kaldığını gördüğünü anlatan Zeynep Erol, oğlu Ümit'in telefonla kendisini arayarak çatıya çıkmasını istediğini ve yaklaşık 4 saat boyunca kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Çaylıoğlu köyü sakinlerinden Serdar Acar (30) köyün tamamen sular altında kaldığını ve bir çok kişinin evlerinin çatısına çıkarak kurtarılmayı beklediğini ifade etti.

Ereğli-Devrek arasındaki karayolunun Öğberler köyü mevkisinde yaşanan heyelan nedeniyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçede şu ana kadar İskenderli köyü ile Ormanlı köyü köprülerinin sel nedeniyle yıkıldığı öğrenildi.

ADANA'DA BİR AİLE BÖYLE KURTARILDI

Adana’da şiddetli yağışlardan dolayı evlerini su basan aile, Cankur ekipleri tarafından botla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 6 ay önce İsmail Berberoğlu, böbrek yetmezliği çeken oğlunun tedavisi için ailesiyle birlikte Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Adana’ya taşındı. Huzurevleri Mahallesi Mavi Bulvar ile TAG Otoyolu arasındaki çukurda bulunan tek katlı eve taşınan İsmail Berberoğlu ile eşi Damla, çocukları Mehmet, Bilal, Hatice, Ali ve bebekleri Umut ile burada yaşamaya başladı.

İki hafta önce baba İsmail Berberoğlu, karıştığı bir kavgadan dolayı cezaevine girdi. Anne ile çocuklarının birlikte yaşadığı ev ise, bugün sabah yağan şiddetli yağmurdan dolayı su baskınına uğradı. Ev sular altında kalınca, Damla Berberoğlu, dama çıkarak komşularına seslenip yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Cankur ekipleri, ailenin imdadına yetişti.

Ekipten bir kişi, evin damına çıkıp giriş kapısını açtı. Daha sonra eve botla yanaşan ekipler, önce Umut bebek ile Mehmet, Hatice ve Ali’yi alıp karaya çıkardı. Ekipler daha sonra anne ile böbrek yetmezliği tedavisi gören Bilal’i botla kurtardı.

Komşularının sahip çıktığı Damla Berberoğlu, konuşmak istemedi. Berberoğlu ailesinin komşuları her yağmurda burayı su bastığını ve bu evde yaşayan insanların mahsur kaldığını belirterek, evin yıkılması gerektiğini söyledi.

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı
Kent merkezi ile Tarsus ve Erdemli ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Hatay radarından alınan bilgi doğrultusunda, bölgede devam eden gökgürültülü sağanağın Mersin, Tarsus ve Erdemli çevrelerinde de etkisini artırmasının beklendiği belirtildi.

Kuvvetli yağışın meydana getireceği sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler