HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur zammı ile ilgili olarak hükümetten teklif geldi! Memur maaşı ne kadar olacak?

2018 ve 2019 yılı memur maaşları ile ilgili zam görüşmeleri masada. Memur zammı ve memur maaşları ne kadar olacak merak ediliyor. Hükümet enflasyon farkı ile ne kadar zam teklifinde bulundu! Sendikaların yanııtı ne olacak? İşte memur zammı ile ilgili son durum.

Memur zammı ile ilgili olarak hükümetten teklif geldi! Memur maaşı ne kadar olacak?

Önümüzdeki iki yıl için sendikalar ile hükümet arasındaki toplu görüşmeler bugün hükümetin kritik memur zammı teklifi ile devam etti. Bu görüşmeler sonucunda 2018 ve 2019 yıllarında memurların alacağı maaşlar belli olacak. 4. dönem toplu görüşmelerinden bugün hükümet memur zammı teklifini sendikalara verdi. Peki sendikaların memur zammı teklifi ile ilgili tepkisi ne oldu?

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Hükümetin sunduğu teklife göre hükümet 2018 ve 2019 yıllarında birinci ve ikinci alt aylık periyodlar için yüzde 3'er zam artı enflasyon farkı teklifini iletti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıklamasından satır başları:

"1 Ağustos'ta bir çalışma takvimi belirlemiştik. 2-7 Ağustos tarihlerinde 11 hizmet kolu için çalışmalar başlamıştı."

"8 Ağustos'ta genele ilişkin talepleri çalıştılar. Bizlere raporları sundular. Bizler de değerlendirmeyi yaptık."

"Bugün de genele ilişkin taleplerin değerlendirmesini gerçekleştirdik. 21 Ağustos'a kadar süremiz söz konusu. "

- En düşük memur maaşında yüzde 97, ortalama memur maaşında yüzde 61 değer sağlandı.

- İlk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ay içinde yüzde 3 olarak zam yapılacağı açıklandı. 2019 yılı içinde zam oranı yüzde 3 olarak belirlendi.

BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK ALTINDA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin teklifinin taleplerinin çok altında kaldığını ifade etti. Yalçın, bu teklifin 'eski Türkiye'den' kaldığını söyleyerek bu teklife kapalı olduklarını bildirdi. Memur-Sen hükümete memur zammı için üç ayrı teklif götürmüştü.
Memur-Sen'in 3 ayrı teklifi şöyle:

- 2018 yılı için yüzde 10 + yüzde 6, 2019 yılı için de yüzde 10 + yüzde 8 zam.

- 2018 ve 2019 yılında taban aylığa 75'er lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına, her iki yılında birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 7'şer zam.

- 2018'den itibaren ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam, 2018 yılı birinci ve ikinci altı ayında yüzde 6'şar zam, 2019 yılında birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam.

Ali Yalçın, memur zammı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni ve büyük Türkiye söylemi masada yansısın ve bu sözleşme dönemi bir milat olsun istedik. Kamu işveren heyetinin teklifinin bütün bunları karşılamaktan çok uzak olduğunu görüyoruz. Anlaşılan o ki kamu işveren heyetinin elindeki hesap makinesi eski Türkiye'den kalma. Biz sunulan teklifi eski Türkiye'nin teklifi olarak görüyoruz. Onun için bu teklifi müzakere etmeye değer bulmuyoruz. Bu teklife kapalıyız. Bugünkü oturum bizim için bitmiştir. Yeni makul ve makbul teklifler bekliyoruz. Yeni teklifler geldiğinde cebimiz de, kapımız da açık olacaktır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun teklifine Memur-Sen'in bu yanıtı sonrasında müzakereler devam edecek. Belli ki memurlar bir süre daha bu toplu sözleşme görüşmelerini yakından takip edecekler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler