HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MTSAS Ehliyet Sınavı sonuçları adayların erişimine açıldı

Sürücü adayları Ehliyet Sınavı sonuçlarının açıklanmasını merakla bekliyordu. Meraklı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ehliyet Sınavı sonuçlarını internet sitesinden paylaştı.

MTSAS Ehliyet Sınavı sonuçları adayların erişimine açıldı

Sürücü adaylarının heyecanla bekledikleri Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) 29 Ağustos Cumartesi günü yapıldı. 22 Ağustos'ta gerçekleşeceği duyurulan ancak daha sonra 29 Ağustos'a ertelenen MTSAS'ın ardından adaylar ehliyet sınav sorularının yayınlanacağı tarihi beklemeye koyuldu. Ehliyet sınav soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Soru ve cevapların yayınlanmasının ardından ''Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?'' Sorusuna yanıt arandı. Milli Eğitim Bakanlığı adayları bekletmedi ve 29 Ağustos’ta gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları MEB'in sonuç açıklama sayfasında yayınlandı. Ehliyet sınav sonuçlarını haberimizde yer alan bağlantıdan kontrol edebilirsiniz.

Öte yandan yazılı sınav sonuçlarından geçer not alan yani 100 puan üzerinden 70 alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavından başarıyla ayrılan adaylar ehliyet sahibi olabilecek.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.

e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NASIL AÇIKLANIYOR?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır. Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir. Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler