HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Steam Black Friday indirimleri büyük ilgi görüyor

Teknoloji tutkunlarının uzun süredir beklediği Steam'in Black Friday indirimi başladı. Peki Steam'in Black Friday indirimi ne zaman sona erecek? Hangi oyunlara indirim gelecek? İşte yanıtı...

Steam Black Friday indirimleri büyük ilgi görüyor

Teknoloji meraklıların heyecanla bekledikleri Black Friday indirim günleri geldi çattı. Çoğu ürünlerin %60'lara varan indirimlerle satıldığı bu dönemde teknolojik cihazlar da avantajlı fiyatlarla satışa çıkarıldı. Oyuncuların sabırsızlıkla beklediği Black Friday'ın gelmesiyle de en çok kullanılan oyun sağlayıcısı Steam'e de indirimler geldi. Steam indirimleri ile ilgili merak edilenleri Mynet.com okuyucuları için hazırladık.

STEAM İNDİRİMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Steam her yıl yapmış olduğu Black Friday indirimleri 25 Kasım 2015'te başlattı. Steam indirimler 1 Aralık 2015 tarihinde saat 20.00'da ise sona erecek. Bu sürede her gün farklı oyunların ekleneceği bilinirken kullanıcılara oldukça avantajlı indirimler sunulacak.

STEAM NEDİR?

Steam, Valve tarafından yapılan bir oyun platformudur. Kısaca oyun inceleyebildiğiniz ve alabildiğiniz, multiplayer, co-op oyunlar için size bir altyapı sunan en büyük oyun sağlayıcısıdır. İçinde bulunduğumuz sene içinde kullanımı çok arttığı için büyük firmalar dahil tüm oyun yapım ve dağıtımcıları oyunlarını buradan satmaktadır. Tüm tanıtım videoları ön satın almalar da buradan gerçekleşmektedir.

Steam'e üye olmak ücretsizdir ve hatta bazı oyunlar da tamamen ücretsizdir. Sürekli kampayalar, toplu indirimler ve bedava haftasonları yapmaktadırlar. Steam kullanınca görebileceğiniz gibi gün içerisinde ortalama 2-3 milyon insanın sürekli online olduğu bir platformdur. Bu yüzden de oyun oynamayı daha kullanışlı ve kolay bir hale getirmiştir.

Steam en büyük oyun firmalarından, indie oyun geliştiricilerine kadar herkese oyununu satma imkanı sunduğu için son dönem oyun piyasasını da değiştirmiştir. Kopya oyun kullanımını da azaltmıştır, zira bir çok oyunu çok ucuz fiyarlara da bulabilmektesiniz ve bazen olan büyük indirimler sayesinde oyun sayınız bir anda artabilir.

STEAM NASIL KURULUR?

Steam'i kurmak için de indirdiğiniz dosyayı açın ve daha sonda sçılan ekranda next (ileri) butonuna basın. I accept the license agreement AND I am 13 years of age older” ( Lisans anlaşmasını ve 13 yaşından büyük olduğumu kabul ederim) i seçerek yine devam edin. İnternet hızını soran bir ekran gelecektir. Mümkün olan en yakın hızı seçin. Dil seçme ekranında varsa ve isterseniz Türkçe seçin. Yoksa burada ingilizce seçip programı açtıktan sonra da içerde türkçe seçebilirsiniz. Install (Yükle) diyerek kurulumu bitirin. Eğer üyeliğiniz yoksa "Create New Account" diyerek yeni bir üyelik oluşturun ve Steam'e giriş yapın.

BLACK FRİDAY

Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri'nde Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe verilen isimdir. Bu tarihlerde mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday'de Amazon gibi internet üzerinde iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar. Yapılan istatistiklere göre on yedi yıl içinde, bu günde indirim yapan şirketlerin karları sürekli artmıştır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler