HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meral Akşener: En büyük problemimiz hukukun üstünlüğünü tam biçimde işletememiş olmamızdır

MHP eski milletvekili Meral Akşener, hukukun üstünlüğünü her yerde söyleyip, talep edeceklerini belirtti.

Meral Akşener: En büyük problemimiz hukukun üstünlüğünü tam biçimde işletememiş olmamızdır

BAŞİSKELE (Kocaeli), (DHA) - MHP eski milletvekili Meral Akşener, hukukun üstünlüğünü her yerde söyleyip, talep edeceklerini belirterek, "En büyük problemimiz hukukun üstünlüğünü tam ve kamil biçimde işletememiş olmamızdır. Bundan sonra bizim yapacağımız hukukun üstünlüğünü, adalet ihtiyacını her an, her yerde söyleyip, talep etme ve uygulanmasını sağlamaktır" dedi.

Meral Akşener memleketi Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bir otelde partililerin Cumhuriyet Bayramı kapsamında organize ettiği '29 Ekim Dostlar Buluşması'na katıldı. Akşener, laikliğin hukuk kuralı olduğunu belirterek, "Bizim en önemli sorunumuz, laiklik üzerinden olmuştur. Laikliği maalesef din adamları tarif etmiştir, siyasetçiler tarif etmiştir, herkes tarif etmiştir de laiklik esas tarifiyle bir hukuk kuralıdır. Bir ülkenin yönetiminde kanunların neye göre oluşacağına dair o kanunun uygulanma meselelerinin ilahi yasalardan mı, yoksa insanların ihtiyaçlarından mı olacağını vadeden bir hukuk kuralıdır. Laiklik olan ülkelerde kanunlar değişebilir. En büyük problemimiz, hukukun üstünlüğünü tam ve kamil biçimde işletememiş olmamızdır. Bundan sonra bizim yapacağımız hukukun üstünlüğünü, adalet ihtiyacını, her an her yerde söyleyip talep etme ve uygulanmasını sağlamaktır" diye konuştu.

'MEMLEKETE SAVAŞ AÇANLARA DUR DEMEK GÖREVİMİZ'

Cumhuriyet'in doğum gününü kutladıklarını söyleyen Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu program da bir nostaljik hasret gidermeye yönelik organizasyon olarak düşünüldü. İzmit'te, Kocaeli'nde bir siyasi hareketin, muhalefet hareketinin oluşturduğu bir toplantı değildir. Ben İzmit'te bir programa katılmak için bu şehirde doğmuş, bu şehirde büyümüş insan olarak kimseden izin alacak da değilim. Dolayısıyla biz hakikaten, özellikle ilk defa kendi kendine sohbet edecek bir sistem olarak ortaya çıktık. Biz bugün burada Cumhuriyetimizin doğum gününü kutluyoruz. Ben sadece siyasetçi değilim. 15 yıl bu şehrin bir lisesinde, daha sonra Kocaeli Mühendislik Fakültesi'nde inkılap tarihi anlatmış bir hocayım. Hoca olmam hasebiyle Cumhuriyetin size ne olup olmadığını ve pek çok alternatif kutlamayla karşılaşmamızın nedenleri üzerinde durmak istiyorum. Dar manada ülkücü, geniş manada Türk milliyetçilerisiniz. Ben de her manada Türk milliyetçisi, dar manada ülkücü olarak tanımlanan bir insanım. Bu Cumhuriyetin kurucu iradesi olduğumuza inandık hep. Bu Cumhuriyeti Türk Cumhuriyeti'nin iradesi kurmuştur. Bu memlekete savaş açanlara dur demek bizim görevimizdir."

Akşener'e konuşmasının ardından çiçek ve Kocaelispor forması hediye edildi. Akşener daha sonra geceye katılanlarla sohbet etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler