HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de "Özgecan Aslan Anaokulu" açıldı

Başkanlığını sanatçı Gülben Ergen'in yaptığı "Çocuklar Gülsün Diye Derneği" tarafından üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına yaptırılan Özgecan Aslan Anaokulu açıldı.

Açılıştan önce, merkez Akdeniz ilçesi Yakaköy Mahallesi'ndeki 2 sınıflı anaokulunu gezen sanatçı Ergen, bir süre sohbet ettiği çocuklarla şarkı söyledi. Törene katılan Özgecan'ın annesi Songül Aslan ve babası Mehmet Aslan'ı karşılayan Ergen, aileyle sınıfları gezdi. Ergen, Aslan ailesiyle bir süre basına kapalı görüştü.

Okulun açılışında konuşan Ergen, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını söyledi.

Derneklerinin 26. anaokulunu Mersin'de açtığını vurgulayan Ergen, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar açtığımız okullar önemliydi ancak bunların ikisi çok özel. Biri Van depreminden sonra Erciş'te açtığımız Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu ikincisi Soma'daki faciadan sonra açtığımız anaokulu. Bugün de Mersin'in çiçeği, annesinin gözünün bebeği, Türkiye'yi yasa boğan dünyalar güzeli bir genç kızın adını anaokulumuza verdik. Annesi, kız kardeşini, amcasını, yengesini, halasını bütün ailesini tanıdım. Hayatım boyunca tanıdığım en bilge, ermiş ruha sahip, arif olmuş çok kıymetli bir aile. Hiçbir şey yapamamanın acısı içerisinde bu aileye bir sevinç hediye edebilmek için bu anaokulunu yapabildik sadece."

Kendisinin de kardeş acısı yaşadığını aktaran Ergen, Aslan ailesinin acısının hiçbir tesellisi olmadığını söyledi.

Aslan ailesinin, "Özgecan'ın Hayallerini Gerçekleştiriyoruz" kampanyasıyla kızlarının hayali olan "Özgecan Aslan Bilinçlenme, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi"nin kurulması için herkesi destek vermeye davet eden Ergen, "Bu anaokulu çok güzel ama yetmiyor. Aile, bunu yapabilirse kendisini iyi hissedecek. Yazılı ve görsel medyadan rica ediyorum. Bu rehabilitasyon merkezini öne alalım. Bu bilinçlenme merkezinin açılması için Songül annenin yüzünün gülmesi için ben kendi adıma söz veriyorum. Sırtımda, omzumda taşıyacağım" dedi.

Yaşamı boyunca iyi insan olmanın ve iyi bir eğitimin önemini savunduğunu kaydeden Ergen, bir çocuğun yetişmesinde önce iyi bir ahlak ve iyi vicdan gerektiğini, bunun için de tüm anne ve babalara büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da anaokulu yaptırdığı için Ergen'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından anaokulunun açılış kurdelesi kesildi. Bu sırada ayağı kayan Ergen, dengesini kaybederek düştü. Erhan Çelik, eşi Ergen'i kucağına alarak okulun içine taşıdı. Ergen, 112 Acil Servis ekiplerince sağlık kontrolünden geçirildi.

Açılışa, Özgecan'ın kardeşleri Beste ve Barış Ali ile akrabaları da katıldı.

A.A.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler