HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de son dakika patlama! Polis servis aracına bombalı saldırı

Mersin'de patlama meydana geldi. Son dakika haberine göre olay yerine ambulans ve emniyet güçlerinin yönlendirildiği bildirildi. AA ise polis servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Patlamanın terör saldırısı olduğu belirtilirken, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ patlamada 17'si polis 18 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının bomba yüklü motosikletin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu gerçekleştirildiği belirtildi.

Mersin'de patlama meydana geldi. Son dakika haberine göre olay yerine ambulans ve emniyet güçlerinin yönlendirildiği bildirildi. AA polis servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi, olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildiğini duyurdu. Yenişehir mahallesi Okan Merzeci Bulvarında bir patlama sesi duyulması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, patlamada 12 polisin yaralandığını duyurdu. Daha sonra Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ patlamada 17'si polis 18 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan saldırının bomba yüklü motosikletin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu gerçekleştirildiği belirtildi. Olay yerinde geniş çaplı incelemelerde bulunan polis ekipleri 'Mersin'deki saldırıyı kim, hangi örgüt yaptı' sorusuna yanıt arıyor.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, canlı yayında yaptığı açıklamada saldırının Valilik binasına yakın bir yerde gerçekleştiğini ve yaralıların olduğunu duyurdu.

12 POLİS YARALANDI

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

Olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını aktaran Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik." ifadesini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise patlamada 17'si polis 18 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaralı polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Saldırının servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü motosikletin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu gerçekleştirildiği belirtildi.

MERSİN'DEKİ TERÖR SALDIRISININ KİM HANGİ ÖRGÜT YAPTI?

Patlamanın etkisinin geçmesinin ardından Emniyet Mersin'deki bombalı saldırıyı kim hangi örgüt yaptı sorusuna yanıt arıyor. Olay yerinde geniş çaplı incelemelerde bulunan polis ekipleri 3 Nisan'daki saldırıyı da göz önüne alarak terör örgütleri PKK ve TAK üzerinde duruyor. Şuana kadar saldırıyı üstlenen herhangi bir terör örgütü olmadı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TBMM Genel Kurulu’nda Mersin’deki polis servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili konuştu.

Bozdağ, “Olayda yaralılar olduğuna dair ifadeler var. Türkiye’nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecektir” dedi.

3 NİSAN'DA DA BOMBALI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Mersin’de 3 Nisan’da Mezitli İlçesi Söğütlüpınar Kavşağı’nda parça tesirli bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu kontrol noktasında bekleyen 2 polis memuru yaralanmıştı.

İşte olay yerinden ilk fotoğraflar;

Mynet'in WhatsApp ihbar hattına da okuyucularımız tarafından olay yerine ait bir çok fotoğraf ve video ulaştı.

İşte olay yerinden haber merkezimize ulaşan fotoğraflar:


En Çok Aranan Haberler