HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji, 27 Mayıs Çarşamba hava durumu tahminlerini paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Mayıs Çarşamba hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji'nin hava durumuna göre hava sıcaklıkları yurdun batı kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak.

Meteoroloji, 27 Mayıs Çarşamba hava durumu tahminlerini paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 27 Mayıs Çarşamba hava durumu tahminini yayınladı. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugün hava sıcaklıkları yurdun batı kesimlerinde azalırken, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Sabah saatlerinde İzmir ve çevresinde etkili olması beklenen kuvvetli yağış, akşama doğru etkisini yitirecek. Ayrıca İstanbul, Bursa, Ankara'da da sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Yurdun diğer kesimlerinde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik yaşanmayacak.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

27 MAYIS ÇARŞAMBA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

Hava durumu tahminlerine göre yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun iç ve batı kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarların genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara'da Hava Durumu

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bursa'da parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Edirne, İstanbul ve Kırklareli'de ise parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Ege'de Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Afyonkarahisar ve Muğla'da parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekelniyor. İzmir ve Manisa'da ise parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Akdeniz'de Hava Durumu

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Antalya'da parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Adana, Hatay ve Mersin'de ise hava durumunun parçalı bulutlu olması bekleniyor.

İç Anadolu'da Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Eskişehir'de parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Konya'da arçalı çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Ankara ve Çankırı'da ise havanın parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Batı Karadeniz'de Hava Durumu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde öğle saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Kastamonu'da parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yerel olarak sis görüleceği tahmin ediliyor. Bolu, Düzce ve Zonguldak'ta ise parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de Hava Durumu

Parçalı, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde öğle saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Amasya, Samsun ve Tokat'ta parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Trabzon'da ise az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Doğu Anadolu'da Hava Durumu

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan ve Kars, akşam saatlerinde Erzincan ve Tunceli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kars'ta parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın olması bekleniyor. Öte yandan Bingöl, Erzurum ve Malatya'da ise az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu bir hava olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da Hava Durumu

Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep ve Siirt'te az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Batı Akdeniz'in batısında fırtına bekleniyor.

Karadeniz

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), doğusu 3 ila 5 (20-40km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5(20-40km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m,Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr:Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga:0,5 ila 1,5m,Görüş: İyi.

Ege

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı,Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğu, öğle güneybatı, akşam kuzeybatıdan, Güney Ege'de doğu ve kuzeydoğu, öğle kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m,Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s), öğle 5 ila 7 (40-60km/s), sabah ve öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in batısında 6 ila 8 (50-75km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/s), batısında 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle Batı Akdeniz'de 2,0 ila 3,0m batısında 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü

Hava Durumu: Parçalı bulutlu Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s)kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m,Görüş: İyi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler