HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji 28 Haziran hava durumu konusunda vatandaşı uyardı

Meteoroloji 28 Haziran hava durumu tahminlerini paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre hava durumunun parçalı bulutlu yurdun iç kesiminde ise gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği bekleniyor.

Meteoroloji 28 Haziran hava durumu konusunda vatandaşı uyardı

Haziran ayına gelmemize rağmen havaların mevsim normallerinin altında seyretmesiyle vatandaşlar hava durumu tahminlerini merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 28 Haziran hava durumu tahminlerini paylaştı. Haziran sonuna gelmekte olduğunuz bugünlerde yurdun iç ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. İstanbul'da hava durumunun ise parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının yarın (Pazar) iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Kuzey Ege kıyıları ve Çanakkale çevreleri ile yarın (Pazar) öğle saatlerinde Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Hava durumuna göre yağışların; İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

**DETAYLI HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

**

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(21)
İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı. (27)
ADANA: Parçalı, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (30)
ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)
SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (23)
ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu.(25)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (35)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugün Marmara Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Balıkesir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege Bölgesi'nde hava durumunun yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Akdeniz'de parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Adana, Mersin ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeybatısı ile Niğde, Kayseri, Nevşehir, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı Karadeniz'de parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Öte yandan bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz ise parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Çorum, akşam saatlerinde Amasya, Tokat, gece saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler