HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji 4 Haziran Perşembe hava durumu tahminlerini yayınladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Haziran günü hava durumu tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Meteorolojinin hava durumu tahminlerine göre yurt genelinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji 4 Haziran Perşembe hava durumu tahminlerini yayınladı

Vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını merak ediyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 4 Haziran Perşembe hava durumu tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Haziran ayının ilk günlerinde hava durumunun güneşli olmasını bekliyordu. Meteorolojinin tahminlerine göre hava sıcaklıklarında 4 Haziran Perşembe günü'nde önemli bir değişiklik beklenmiyor. MGM'nin son değerlendirmesine göre bugün Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısında yağış bekleniyor. Meteoroloji vatandaşları bu konuda tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz ile Edirne, Kırklareli, Sakarya, Bilecik, Adana, Mersin, Osmaniye ve Erzincan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli ve Sinop çevreleri ile Erzincan'ın batı, Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri, Antalya ve Muğla'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarların ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bugün beklenen yağışların; Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri(Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun'un iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzey ve batısı(Ankara, Eskişehir, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas), Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli ve Sinop çevreleri ile Erzincan'ın batı ilçeleri, Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri, Antalya ve Muğla'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Sakarya ve Bilecik, öğleden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri, Uşak'ın güney ve doğu ilçeleri ile Muğla'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege Kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Mersin ve Osmaniye çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra bölgenin iç kesimleri ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Erzincan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzincan'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Karadeniz

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de; batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Doğu Karadeniz'in doğusu 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), akşam 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Ege

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğudan, 3 ila 5 (20-40 km/s), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Ege'de 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, gece 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler