HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji hava durumu tahminlerini paylaştı, sıcaklık artıyor

Meteoroloji 6 Temmuz hava durumu tahminlerini paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre sıcaklıklar doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, sıcak hava vatandaşı zor durumda bırakacak.

Meteoroloji hava durumu tahminlerini paylaştı, sıcaklık artıyor

Tüm yurtta Temmuz ayına girilmesiyle sıcaklıklar arttı. Vatandaşlar hava durumunun pazartesi günü ve önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceğini merak eder oldular. Uzmanlardan belirtilen görüşlere göre önümüzdeki günlerde Türkiye’yi etkisi altına alacak sıcak hava, Türkiye’ye zor günler yaşatacak. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, “Sıkıntılı günler bizi bekliyor” dedi.

SALIDAN İTİBAREN ARTACAK

Tek, “Yağışlar artık yerini sıcak havalara bırakacak. Önümüzdeki hafta salı ve çarşamba gününden sonra sıcaklıklar artacak. Marmara’nın güneyinde önümüzdeki haftalarda sıcaklıklar 34-35 derecelere çıkacak. İstanbul 31-32 derecelerde seyredecek. Poyrazdan esen rüzgar olduğu için nemin bunaltıcılığı var. Yurdun doğusunda ise özellikle Güneydoğu Anadolu ’da sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak. Ayın 7’sinden sonra beklediğimiz yaz gelmiş olacak. Bunaltıcı sıcaklar bizi bekliyor” dedi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen ise şunları aktardı: “Avrupa’daki sıcak havanın şu anda Türkiye’ye ulaşması söz konusu değil. Tüm dünyayı saran sıcak dalga var, bunun nedenlerinden birisi küresel ısınma birisi de Doğu Pasifik’teki deniz yüzeyinin ısınması. Bu ısınmadan kaynaklanan dünyadaki sıcak dalgaların hakim olduğu bir havaya doğru gidiyoruz. Bütün dünyada sıcaklıklar artacak. Türkiye’yi etkisi altına alacak sıcak hava güneyden, Arap Yarımadası üzerinden gelecek. Önümüzdeki hafta sıcaklar başlayacak. İstanbul 30 derecelerin üzerine çıkacak. Güneydoğu Anadolu 40 dereceleri geçecek. Bu yaz sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. ‘Keşke biraz daha serin olsaydı’ diyeceğimiz günler bizi bekliyor. Kısaca sıkıntılı günler bizi bekliyor. Özellikle Marmara ve Ege bu yaz biraz sıkıntı yaşayacak.”

6 TEMMUZ PAZARTESİ HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya), Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ankara, Çankırı, Ordu, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

MYNET HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 29, İstanbul: parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 28, İzmir az bulutlu ve açık 31, Adana: parçalı ve az bulutlu 32, Antalya az bulutlu 28, Samsun parçalı bulutlu 26, Trabzon: parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25, Erzurum parçalı ve az bulutlu 30, Diyarbakır az bulutlu ve açık 40

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun parçalı doğusunun yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege Bölgesi'nin az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Akdeniz'in az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ile Sinop'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'in parçalı kıyılarının çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'da hava durumunun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler