HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji 6 Haziran Cumartesi hava durumu tahminlerini paylaştı

Meteoroloji, 6 Haziran Cumartesi hava durumu tahminlerini paylaştı. MGM'nin yaptığı tahminlere göre bugün İstanbul'da hava durumunun çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji 6 Haziran Cumartesi hava durumu tahminlerini paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 6 Haziran Cumartesi hava durumu tahminini yayınladı. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugün Marmara'da parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Karabük ile Balıkesir ve Kütahya'nın kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Karabük ile Balıkesir ve Kütahya'nın kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının iç kesimlerde 1 ila 3 dereceği artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Karabük ile Balıkesir ve Kütahya'nın kuzeyi ve Çanakkale'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel dolu, ani sel, lokal su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

6 HAZİRAN CUMARTESİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İstanbul'da hava durumu, çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 derece. Ankara'da hava durumu, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22 derece. İzmir'de hava durumu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel gök gürültülü sağanak yağışlı 28 derece. Adana'da hava durumu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28 derece. Bursa'da hava durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Antalya'da hava durumu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 derece.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara'da Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve Çanakkale'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ege'de Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz'de Hava Durumu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu'da Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz'de Hava Durumu: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bolu, Karabük, Kastamonu ve Düzce çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'da Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu'da Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Karadeniz

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan, öğleden sonra güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m batısında 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, kuzeyi çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Kuzey Ege'de 2,5m, Görüş: İyi.

Akdeniz

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

Van Gölü

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m Görüş: İyi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler