HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji: Ankara'da kar bekleniyor

Meteoroloji, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli ile Bingöl için buzlanma ve don uyarısı yaparken, Ankara'da kar yağışının geri geleceğini açıkladı.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 azalacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışlar, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Tokat, Amasya, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kars, Ardahan, Iğdır, Bolu, Düzce, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevreleri yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Tokat, Amasya, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 azalacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batı kesimleri, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Trakya ile akşam saatlerinden sonra bölgenin güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyıları ve Aydın çevreleri ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimi ile Denizli ve Uşak çevrelerinde yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Sivas çevreleri kar yağışlı, akşam saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop, Kastamonu'nun kıyı kesimi ile akşam saatlerinden sonra Bolu ve Düzce çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülmesi tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan ve Iğdır çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi görülecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(8)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (15)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (17)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (17)

ANKARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5)

SAMSUN: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu. (9)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli. (-1)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (11)

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler