HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji 'çığ' tehlikesine karşı uyarıyor

Hava sıcaklığı, Marmara'da 4 ila 7 derece, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji 'çığ' tehlikesine karşı uyarıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz, Bilecik, Sakarya, Bolu çevrelerinde kuvvetli, Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara'da 4 ila 7 derece, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar ise genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde; Marmara'nın güneybatısında zaman zaman tam fırtına şeklinde esecek.

Marmara Bölgesi'nde fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esen rüzgarın bugün akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesinin beklendiğini bildirdi. Meteoroloji, "Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" dedi.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz, Bilecik, Sakarya, Bolu çevrelerinde kuvvetli, Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI-

Yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini de bildiren Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Meteoroloji, rüzgarın Batı Akdeniz'de güney, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde; Marmara'nın güneybatısında zaman zaman tam fırtına şeklinde esmesi beklendiğini vurguladı ve "Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" dedi.

-ÇIĞ UYARISI-

Meteoroloji'den bir de Çığ uyarısı geldi: "Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ-Çorlu çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Bilecik ve Sakarya ile Bursa'nın güney ve doğusunda yer yer yoğun olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olmak üzere; Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Mersin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerin yüksekleri ile zamanla Göller Yöresi'nin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve kıyı kesiminde aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevre ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Orta Karadenişz ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı.(6)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, il genelinin karla karışık yağmurlu, yüksekleri ile çevre ilçelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının kuzey ve batı çevre ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(4)

İZMİR: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı. (8)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(12)

ANTALYA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli, batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli, batı kıyılarında aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor.(12)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu. (9)

ERZURUM: Parçalı bulutlu.(-1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, yer yer sisli.(6)

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler