HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji uyarmıştı! Bir anda başladı - Ankara hava durumu

Ankara hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den kritik bir uyarı geldi. Son dakika habere göre, Meteoroloji yaptığı açıklamada "Ankara’da saat 14.00 ile 20.00 arası kuvvetli sağanak, gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bekleniyor, vatandaşlar tedbirli olmalıdır" ifadesini kullandı. Beklenen yağış etkisini göstermeye başladı. Kent merkezinde etkisini gösteren kuvvetli dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Ankara hava durumuna ilişkin uyarı yapıldı. Ankara'da kuvvetli yağış, akşam saatlerine kadar sürecek. Meteoroloji'nin yaptığı açıklamada, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ANKARA HAVA DURUMU - 5 GÜNLÜK

Meteoroloji'den-kuvvetli-yağış-uyarısı!-Saat-verdi----Ankara-hava-durumu

YAĞIŞ BAŞLADI

Ankara'da kuvvetli sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Toplu taşıma araçları ve otomobillerinde sağanak ve doluya yakalanan başkentliler zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle, başta Akay, Hipodrum, Çetin Emeç Polis Evi Kavşağı alt geçitleri olmak üzere çok sayıda alt geçidi ve tüneli su bastı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler su birikintilerinin tahliyesi için vidanjörlerle çalışma yapıyor.

Emniyet güçleri, su basan alt geçitlerin bulunduğu bölgelerde yolu trafiğe kapattı.

ank

BAZI EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yollarda, su birikintilerinin tahliyesi için rögar kapakları açıldı. Su birikintisi nedeniyle arıza yapan bazı araçlar, itilerek yol kenarına çekildi.

Yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Bazı vatandaşlar, suların tahliyesi sırasında belediye ekiplerine yardım etti.

20180528_2_30601413_34135894_Web

Vatandaşlar arabalarının üzerine halılar sererek önlem almaya çalıştı.

20180528_2_30601413_34135893_Web

O ÜST GEÇİDİ YİNE SU BASTI

Ankara'da önceki yağışta araçta mahsur kalanların belediye ekiplerince kurtarıldığı Akay Altgeçidi'ni yine su bastı. Şu an itibari ile araçlar güçlükle seyrediyor.

ankt

fg

METEOROLOJİ HAVA DURUU

Yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Güney ve İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Muğla'nın iç, Denizli'nin güney, Burdur'un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusunda yer yer güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam ilk saatlerde Marmara’nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 26

İzmir: Parçalı bulutlu 30

Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinde il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren il geneli aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, batısı kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

DİĞER İLLERİN HAVA DURUMU RAPORUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler