HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 11 Ağustos Salı hava durumu tahminlerini paylaştı. Hava durumu tahminlerine göre sıcak havalar geride kalacak, yurdun büyük kısmında yağışlı bir hava hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 11 Ağustos Salı hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji'nin hava durumu tahminlerine göre bugünün sıcaklıkları da belli oldu. Yapılan tahminlere göre Ege Bölgesi'nde kıyılarında yağış bekleniyor. Marmara Bölgesi'nin parçalı bulutlu, doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı, Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kırıkkale, Kırşehir, Trabzon, Rize, Osmaniye, Adana ve Mersin'in iç kesimleri ile Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir'in batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güney ve doğusu, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İç Ege ve Göller yöresinde aralıklarla devam eden kuvvetli yerel yağışların toprağı doygun hale getirmesi nedeniyle Kütahya başta olmak üzere bölgede heyelan riskine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların ise genellikle, kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji vatandaşlara uyarılarda bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yağışların; Kütahya başta olmak üzere Bilecik, Eskişehir'in batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güney ve doğusu, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyi, Balıkesir'in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." dendi. Ayrıca yapılan heyelan uyarısında, "Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İç Ege ve Göller yöresinde aralıklarla devam eden kuvvetli yerel yağışların toprağı doygun hale getirmesi nedeniyle Kütahya başta olmak üzere bölgede heyelan riskine karşı da tedbirli olunması gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İstanbul parçalı bulutlu, Anadolu yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 30 derece, Ankara parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 derece, Adana parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 35 derece, Antalya Parçalı bulutlu, iç ve batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30 derece, Samsun parçalı bulutlu 30 derece, Trabzon parçalı yer yer çok bulutlu ve yerel sağanak yağışlı 30 derece, Erzurum parçalı bulutlu 32 derece, Diyarbakır az bulutlu ve açık 40 derece.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara'da parçalı bulutlu, doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bilecik, Bursa'nın güney ve doğusu ile Balıkesir'in doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ege'de parçalı güney ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, İç Ege ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya başta olmak üzere, Manisa'nın kuzeydoğusu ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Akdeniz'de az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Osmaniye, Adana ve Mersin'in iç kesimleri, Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu parçalı bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir'in batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı Karadeniz az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'de genellikle parçalı, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon ve Rize çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'da az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler