HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji hava durumu hakkında uyardı

Meteoroloji 8 Mayıs'ta sert hava koşullarının yaşanacağı açıklamasını yaptı. Gök gürültülü ve yer yer sağanak yağışlı hava durumu karşısında önlem alınması konusunda uyardı.

Meteoroloji hava durumu hakkında uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Mayıs hava durumu tahminlerinde bulundu. Meteoroloji bugün hava durumunun yer yer sağanak ve gök gürültülü sağana yağışlı olacağını açıkladı. Bu tür yağışların yaratabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Meteoroloji, yağışın özellikle kuzey, iç ve batı kesimlerinde etkili olacağını tahmin etti. İşte Meteoroloji'nin 8 Mayıs hava durumu tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in doğusu), İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli ve İzmir'in kuzeyi), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu'nun kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kayseri), Batı Karadeniz'in iç ve batı kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak) ile Trabzon, Rize ve Gümüşhane çevrelerinin yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların; Marmara’nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in doğusu), İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli ve İzmir'in kuzeyi), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu'nun kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kayseri), Batı Karadeniz'in iç ve batı kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak) ile Trabzon, Rize ve Gümüşhane çevrelerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneliyle, öğleden sonra doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in doğusu) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; sabah saatleinde İzmir'in kuzeyi ve Kütahya'da, öğle saatlerindeyse Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Isparta ile öğle saatlerinde bölgenin batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Göller Yöresi'nde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Konya'da, akşam saatlerinden itibarense Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLÜMÜ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin gece saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Bolu ve Düzce, öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLÜMÜ

Parçalı zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Karadeniz

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla geneli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu doğudan 2 ila 4 (10-30 km/s Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan akşam kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

Marmara

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Ege

Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s),; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s), akşam 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler