HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji hava durumu konusunda uyardı, sıcaklıklar artıyor

Meteoroloji 20 Temmuz hava durumu tahminlerini paylaştı. Yapılan değerlendirmelere göre sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, Afrika sıcaklıkları vatandaşı zor durumda bırakacak.

Meteoroloji hava durumu konusunda uyardı, sıcaklıklar artıyor

Temmuz'un sonlarına gelinmesiyle sıcak havalar da kendini göstermeye başladı. Meteoroloji 20 Temmuz hava durumu tahminlerini paylaştı. Uzmanlardan belirtilen görüşlere göre önümüzdeki günlerde Türkiye’yi etkisi altına alacak sıcak hava, Türkiye’ye zor günler yaşatacak. "El Nino" olarak bilinen deniz suyu, yüzey sıcaklıklarını 1,5 derece kadar arttıracak.

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle hafta başından itibaren bazı bölgelerde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağı bildirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Avrupa'yı kasıp kavuran Afrika sıcaklarının önümüzdeki hafta Türkiye'de etkili olacağını açıkladı. Çarşamba gününden itibaren Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere birçok ilde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağını ifade eden Şen, “Sıcak hava dalgası, hafta başından itibaren ülkemize geliyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5-6 derece üzerine çıkacak” diye konuştu.

Şen, Doğu ve Orta Pasifik'te, "El Nino" olarak bilinen deniz suyunun yüzey sıcaklığının 1,5 derece arttığını, bu meteorolojik olayın tüm dünyada sıcaklıkların yükselmesine neden olduğunu vurguladı. Dünyanın birçok yerinde sıcaklıklarla kuraklığın da artacağının tahmin edildiğini ifade eden Şen, küresel ısınma nedeniyle mevsimlerde yaşanan değişikliklere dikkati çekti.

BATI AKDENİZ İÇİN UYARI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı Antalya'da 41, Muğla'da 42, Burdur'da 35 dereceye kadar yükselebilecek. Rüzgar kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Denizlerde rüzgar kuzey ve batı, öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1 metreye kadar ulaşabilecek. Yetkililer, yüksek sıcaklık, düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangınları ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

20 TEMMUZ PAZARTESİ HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor; kuzeydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 32, İstanbul: Az bulutlu ve açık 30, İzmir: Az bulutlu ve açık 36, Adana: Az bulutlu ve açık, sabah ilk saatlerde iç kesimleri yer yer sisli 35, Antalya: Az bulutlu ve açık 39, Samsun: Parçalı bulutlu 27, Trabzon: Parçalı bulutlu 27, Erzurum: Az bulutlu ve açık 27, Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun az bulutlu ve açık, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Ege Bölgesi'nin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Akdeniz'de hava durumunun az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz'de az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz'in ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'da Az bulutlu ve açık bir hava beklenirken Güneydoğu'da hava durumunun az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler