HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji İstanbul için tahminini değiştirdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uzun vadeli tahminlerinde geçtiğimiz haftadan itibaren etkili olacağını duyurduğu kar yağışında tahminler değişti.

Meteoroloji İstanbul için tahminini değiştirdi

Meteoroloji, İstanbul'da beklenen kar yağışını, 'yoğun kar' olarak değiştirirken, yağış süresini de uzattı.

Akdeniz’den gelecek olan yağışlı hava bugün ve pazar günü etkili olurken, hızı saatte 80 kilometreye varan lodos fırtınası görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre yurdun hafta sonu Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistem ile bu sisteme ilave olarak pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. İstanbul'da pazar günü yoğun bir şekilde yağan yağmur gece saatlerinden sonra yoğun kar yağışına dönüşecek.

Tahminlere göre; İstanbul'da 16 Ocak Cumartesi beklenen kuvvetli lodosun ardından 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağış görülecek. Yağışın, gece saatlerinden itibaren batıdan başlayarak karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla salı akşamına kadar iç ve yüksek kesimleri başta olmak üzere yerel olarak etkili olacağı tahmin edildi. Bu hafta sonu İstanbul’da 15 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklığının pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Türkiye’de beklenen kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışları, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarlar ve ani sıcaklık düşüşleriyle birlikte meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, sel, su baskını, heyelan, soba zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının, hafta sonu ülke genelinde artacağı, hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hissedilir derecede (10-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

ÜLKEDE 16-19 OCAK ARASI HAVA NASIL OLACAK

Meteorolojinin 19 Ocak gününe kadar hava tahmini ise şöyle:

“16 Ocak Cumartesi; ülkenin büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği, Trakya, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de yerel sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden Marmara ve Ege'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

17 Ocak Pazar günü

Ülkenin batı kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli (21-50 mm) Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Trakya'nın batısında başlaması beklenen karlar karışık yağmur ve kar yağışlarının gece saatlerinde Marmara bölge geneline yayılacağı ve yoğun bir şekilde devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden batı, iç ve kuzey kesimlerde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

18 Ocak Pazartesi günü

Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların Orta ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Marmara'nın güney ve doğusu ile zamanla İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz’in batısı ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güneybatı ve iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

19 Ocak Salı günü

Kıyı Ege ve Marmara'nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

'kuvvetli fırtına' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada Batı Akdeniz'de esmekte olan rüzgarın yarın sabah saatlerinden sonra kuvvetini artırmasının beklendiği belirtilerek şöyle denildi: "Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan (kıble ve keşişleme) esmekte olan rüzgarın yarın sabah saatlerinden sonra kuvvetini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, öğle saatlerinden sonra ise 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir"
Meteoroloji dün yapmış olduğu açıklamada çok önemli uyarılarda bulunmuş ve salı gününe kadarki, hava tahmin raporlarını paylaşmıştı.

Pazar günü yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı beklenirken lodos ve fırtına konusunda da uyarılar yapılmış, İGDAŞ'da yaşanabilecek tehlikelere dikkat çekmişti.

THY 95 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları (THY), bugün ve yarın Atatürk Havalimanı'nda beklenen kuvvetli lodos nedeniyle iç ve dış hatta 95 seferi iptal ettiğini duyurdu.

THY'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanması beklenen kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle olası kapasite azaltılması doğrultusunda iç ve dış hatta planlanan bugün 50 yarın ise 45 sefer yapılamayacak.Yolcular, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.turkishairlines.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecek.

İDO'NUN İPTAL EDİLEN DIŞ HAT SEFERLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri de (İDO), şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle bazı dış hat deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre iptal seferler şöyle:

08:30 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
08:40 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostanci Deniz Otobüsü

LODOS BURSA'DA DA YAŞAMI ETKİLEDİ

Bursa'da etkili olan lodos yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Yolda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar düşmemek için sinyalizasyon direklerine sarılırken İDO'nun Bursa'da dan İstanbul'a yaptığı bazı seferler karşılıklı olarak iptal edildi.Bursa'da saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan lodos kentte yaşamı etkiledi.

Sabah başlayan lodos nedeniyle yolda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar ya bir birlerine sarıldılar veya sinyalizasyon lambalarını tutarak rüzgarın etkisini kaybetmesini beklediler. Meteoroloji gün içerisinde 60 kilometre hıza ulaşması beklenen lodosun yarın yerini yağmura pazartesi günüde kara bırakacağını duyurdu.Bu arada lodos nedeniyle İDO'nun Bursa'dan öğle saatlerine kadar İstanbul Yenikapı ve Kadıköy'e yapacağı bazı deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

İşte Meteoroloji'nin salı gününe kadar yayımladığı hava tahmin raporları:

BUGÜN İÇİN UYARILAR

İstanbul'da bugün beklenen kuvvetli lodosun ardından yarın çok kuvvetli sağanak yağmur şeklinde başlayacak yağışın, akşam saatlerinden sonra önce kentin batısında ve yüksek kesimlerinde sonra il genelinde karla karışık yağmura ve gece saatlerinden sonra kar şekline dönüşmesi ve kar yağışının salı akşamına kadar iç ve yüksek kesimleri başta olmak üzere il genelinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Bu hafta sonu İstanbul’da 15 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklığının pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, hafta sonu ülkemiz genelinde artacağı, hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hissedilir derecede (10-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Ülkemizde beklenen kuvvetli sağanak yağmur ve kar yağışları, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarlar ve ani sıcaklık düşüşleriyle birlikte meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, sel, su baskını, heyelan, soba zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Adana: Az bulutlu 16

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 16

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14

Erzurum: Az bulutlu 0

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 10

Görüntüsüyle büyüleyen kar baykuşu kameraya takıldı


En Çok Aranan Haberler