HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji saat verdi, yağmur geliyor! İstanbul trafik durumu

İstanbul'da gün boyu kapalı bir sonbahar havası yaşanırken, bulutların giderek yoğunlaşmasıyla vatandaşlar 'İstanbul'a yağmur mu yağacak' sorusunun yanıtını merak ediyordu. Kötü haber Meteoroloji'den geldi. Yapılan son dakika açıklamasında İstanbul'da akşam saatlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülmesi bekleniyor. Vatandaşlar yağış uyarısı sonrası İstanbul trafik durumuyla ilgili ise endişelenmeye şimdiden başladı.

İstanbul trafik durumuyla ilgili kötü haber geldi. Meteoroloji yaptığı açıklamada kentte akşam saatlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini duyurdu. Yapılan yağış uyarısı sonrası sabah saatlerinde iş ve okul yoğunluğu nedeniyle büyük trafik kabusu yaşayan İstanbullular, akşam saatleri için gelen yağış uyarısı sonrası trafik paniğine erken girmiş oldu.

METEOROLOJİ AÇIKLADI: İSTANBUL'A YAĞMUR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve İstanbul çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Sabah saatlerinde iş ve okul yoğunluğu nedeniyle büyük trafik kabusu yaşayan İstanbullular, akşam saatleri için gelen yağış uyarısı sonrası trafik paniğine erken girmiş oldu.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

FSM'DEKİ ÇALIŞMA TRAFİĞİ DURMA NOKTASINA GETİRDİ

Öte yandan Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü Anadolu yakası İstanbul-Edirne yönünde, otoyol üzerinde güvenlik amaçlı çelik konstrüksiyon TAK'ların tesis edilmesi çalışmaları devam ediyor. Çalışma nedeniyle FSM Köprüsü'nde trafik her iki yönde birer şerit kapatılarak üçer şerit üzerinden sağlanıyor.

Zaman zaman trafik yoğunluğuna neden olan çalışmalar nedeniyle özellikle sabah saatlerinde Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişte araç kuyrukları oluştuğu görüldü. Çalışmaların 7 Kasım'da tamamlanacak şekilde planlandığı, çalışmaların bu tarihten önce bitirilmesi için yoğun çaba sarf edileceği belirtiliyor. Çalışmalar süresince trafik akışı, her iki yönde birer şerit kapatılarak üçer şerit üzerinden sağlanacak.

İSTANBUL'DA TRAFİĞE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

TAK'ların altından 4 şeritli araç geçişi sağlanacak şekilde çalışmaların tamamlanacak ve yol trafiğe açılacak. Çalışmalar sırasında meydana gelebilecek trafik yoğunluğundan mağdur olmamaları için sürücülere alternatif güzergahları (Avrasya Tüneli, 15 Temmuz Şehitler ve Yavuz Sultan Selim köprüleri) kullanmaları öneriliyor. Çalışmalar esnasında gerekli olan tüm emniyet tedbirleri alınacağı ve trafik işaretlemeleri yapılacağı, sürücülerin de yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları gerektiği kaydedildi.


En Çok Aranan Haberler