HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji uyardı! İstanbullular dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak, hava sıcaklıklarının azalacağını ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Pazartesi günü kuzey iç ve batı kesimlerde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlar, İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusunda etkili olacak.

Meteoroloji uyardı! İstanbullular dikkat

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, pazar günü kuzeybatı kesimlerde, pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde; salı günüyse doğu bölgelerde 6 ila 10 derece azalarak, mevsim normallerinin altına düşecek hava sıcaklıklarının, salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak, tekrar artmasının tahmin edildiği belirtildi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yurt genelinde halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yarın Balkanlar üzerinden gelecek serin havayla birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hissedilir derecede azalacağının tahmin edildiği bildirildi. Gök gürültülü ve sağanak yağışların, salı günü kuzey ve iç kesimlerde; çarşamba günüyse doğu kesimlerde etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün cumartesi, pazar ve pazartesi günlerine ilişkin Hava Tahmini şöyle:

"Bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde Trakyadan başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Pazar günü Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde etkili olması, Marmara'nın güneyi (Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Çanakkale'nin doğusu), İç Ege (Manisa, afyonkarahisar, Kütahya, Uşak), İç Anadolunun kuzeybatısı (Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde), Batı Karadenizin iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu) ile Göller yöresinde (Isparta) yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi; Ülkemizin kuzey iç ve batı kesimlerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ), İç Ege (Afyon, Kütahya), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdurun doğusu), İç Anadolu'nun kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir) ile Batı ve Orta Karadenizin iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bekleniyor.

Pazar günü kuzeybatı kesimlerde, Pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde; Salı günü doğu bölgelerde 6 - 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek hava sıcaklıklarının, Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler