HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji uyardı, İstanbul'u sel aldı

İstanbul'da aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

İstanbul'da saat 15.00'te başlayacağı açıklanan yağmur erken başladı. Sağanak yağış, günlerdir aşırı sıcakların etkisi altında olan İstanbullulara nefes aldırdı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı günlük tahminlere göre, öğle saatlerinden sonra Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, DoğuAnadolu’nun kuzeyi, Ankara, Çankırı, Sivas, Kayseri ve Ordu çevreleri ile İzmir’in iç ve kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji özellikle İstanbul'da saat 15.00'dan sonra sağanak yağış uyarısında da bulundu. Tahminlere göre yağış akşama kadar şiddetli olarak devam edecek.

BEYLİKDÜZÜ'NDE ARAÇLAR YOLDA KALDI

Mynet İhbar Hattı'na ulaşan okuyucumuz, bir anda bastıran yağmurla Haramidere rampasını çıkmakta zorlanan araçların görüntülerini bizimle paylaştı. E-5 Karayolu'nda aşırı yağıştan araçların yokuşu çıkamadıkları görünüyor.

TUZLA'DA YAĞMUR ÇİLESİ

İstanbul Anadolu Yakası'nda öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağmur özellikle Tuzla, Sultanbeyli ve Pendik'te etkili oldu. Tuzla'da sağanak yağmur nedeniyle bazı yollarda su birikintilerine neden oldu. Dedepaşa Bulvarı'nın Orhanlı Muayene İstasyonu mevkiinde su birikintisi nedeniyle araçlar mahsur kaldı, yol trafiğe kapandı. Mahsur kalan araçlar itfaiye tarafından kurtarıldı.

2 SAAT TRAFİKTE KALDILAR

Yaklaşık 2 saat trafiğin açılmasını bekleyen sürücüler sitem etti. Bir sürücü, “Su bastı. 2 saat oldu. Biranda çok yağmur yağdı. Mahsur kalan bir araç vardı itfaiye kurtardı. Yolun açılmasını bekliyoruz" dedi.

GÖREVLİLER YOLU AÇTI

Belediye görevlileri ve itfaiye erleri yollardaki tıkanıklığı açmak için çalışma yaptı. Yağmurun durması ve biriken suyun azalmasıyla bulvar kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yağmur nedeniyle Sabiha Gökçen Havaalanı ve Orhanlı bağlantı yollarında trafik yoğunluğu yaşandı.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile Zonguldak, Bartın ve Ordu, öğle saatlerinden sonra Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ankara, Çankırı, Sivas, Kayseri ve Ordu çevreleri ile İzmir'in iç ve kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu ve açık 32

Samsun: Parçalı bulutlu 29

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler