HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji: Yağışlı hava etkili olacak, sıcaklık düşecek

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacak.

Meteoroloji: Yağışlı hava etkili olacak, sıcaklık düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu, Elazığ, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile Adana'nın güneydoğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Bingöl, Erzurum'un merkez ve güneyi, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Rüzgar ise yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Bingöl, Erzurum'un merkez ve güneyi, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, "Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" uyarısı yaptı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu.(15)

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu.(18)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(20)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)

ANTALYA: Az bulutlu.(26)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı.(16)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde merkez ve güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (9)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (16)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğusunun yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinin yerel olarak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile Adana'nın güneydoğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. S

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Muş, Kars ve Ağrı çevreleri ile Erzurum'un merkez ve güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler