HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji: Yerel kuvvetli yağışlara dikkat

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji: Yerel kuvvetli yağışlara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinde Isparta çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, Mersin kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ-

Meteoroloji yetkilileri, yağışların; öğle saatlerinde Isparta çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğine işaret ederken, ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı.(23)

ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (35)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimlerinin, öğle saatlerinde kuzey ve iç kesimleri ile Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Afyonkarahisar'ın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Osmaniye çevreleri ile Mersin'in kuzey, Adana'nın kuzey ve doğu, Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Isparta çevreleri ile Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Erzurum ve Ardahan, öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler