HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji: Yoğun kar geliyor

Yaklaşık bir haftadır etkili olan bahar havası pazartesiden itibaren yerini buz gibi havaya ve kar yağışına bırakıyor.

Meteoroloji: Yoğun kar geliyor

Hava sıcaklıklarının ortalama 10 derece düşmesiyle birlikte İstanbul dahil Türkiye'nin önemli bir bölümü kar yağışı alacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

SICAKLIK 15 DERECE DÜŞECEK

Sibirya üzerinden Balkanlara oradan da Türkiye ’ye gelecek olan soğuk ve kar yağışlı hava, pazartesiden itibaren Türkiye’yi etkisi altına alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, hava sıcaklıkları da 10-15 derece düşecek. Özellikle Trakya için ağır bir kar yağışı bekleniyor. Yetkililer ise pazar gününden itibaren sıcaklığın azalacağını, 9 Şubat’tan itibari ile kar yağışının etkili olacağını belirtiyor.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE DURUM

İstanbul : Bugün 10 derece olan hava sıcaklığı, pazar günü 7 dereceye düşecek. Pazartesi günü karla karışık yağmurla birlikte sıcaklık 5 dereceye düşecek. Salı ve çarşamba günü ise yoğun kar yağışı görülecek olan kentte sıcaklık 1 dereceye kadar gerileyecek.

Ankara : Başkentte cumartesi günü 12 derece olan hava sıcaklığı pazartesi günü kar yağışıyla birlikte 5 dereceye düşecek. Kar yağışı salı ve çarşamba günü de etkili olacak, sıcaklık da eksi 2 dereceye kadar düşecek.

İzmir : Kar yağışı haftaya İzmir’i de boş geçmeyecek. Hafta sonu yağmurun etkili olacağı kentte sıcaklık gündüz saatlerinde 12 ile 16 derece arasında değişecek. Kentte salı günü hava sıcaklığı hızlı bir düşüşle 2 dereceye düşecek ve 1 günlüğüne de olsa kar yağışı etkili olacak.

TÜM YURTTA HAVA DURUMU: 5 İLE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü 5 ile yoğun kar yağışı uyarısı yaptı ve vatandaşlaradan dikkatli olunmasını istedi. Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muğla, Konya, Antalya'nın batısı, Isparta, Hatay kıyıları, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin ise yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada, 8-9 Şubat tarihlerinde Malatya’nın 6 ilçesinde yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, 8 ve 9 Şubat tarihleri arasında Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman bölgelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

Uyarıda, Malatya’nın Kuzey ve Güney kesimlerinde yer alan Darende, Hekimhan, Kuluncak, Arapgir, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde de belirtilen tareihlerde yer yer yoğun kar yağışının meydana geleceğinin tahmin edildiği belirtilerek, oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı vatandaşların ve kurumların önlem almaları istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muğla, Konya, Antalya'nın batısı, Isparta, Hatay kıyıları, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının; Marmara başta olmak üzere batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege Kıyıları, Batı Akdeniz'in batısı ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler