HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den 3 uyarı birden geldi

Meteoroloji; İstanbul'da lodos, Ege'de kuvvetli fırtına ve Doğu'da yaşanabilecek çığ tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den 3 uyarı birden geldi

İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Kocaeli, Düzce, Kastamonu, Afyon ve Sivas başta olmak üzere hava durumu son raporları Meteoroloji tarafından açıklandı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Batı'da son bir haftadır etkili olan kar yağışı etkisini kaybetti. Doğu'da ise birçok ilde şiddetli kar yağışı devam ediyor. Meteorolojiden yeni uyarılar var.

İSTANBUL HAVA DURUMU: YAĞIŞ ARTIYOR!

İstanbul hava durumu son raporları meteoroloji yayınladı. Çok bulutlu, Sabah saatlerinde bölge genelinin, gece saatlerinde Edirne çevrelerinin hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul hava durumu sıcaklık artıyor. Hava sıcaklığı 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KAR ERİMELERİNE AMAN DİKKAT!

Batı Karadeniz'de mevcut kar örtüsünün halen devam eden yağmur, yüksek sıcaklık ve kuvvetli lodos ile birlikte Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde hızlı kar erimeleri beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, heyelan, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE'DE KUVVETLİ FIRTINA VAR!

Kuzey Ege'de Çarşamba günü (06.01.2016) güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 7 ila 9 kuvvetinde (60-90 km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Perşembe günü (07.01.2016) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

DOĞU'DA ÇIĞ TEHLİKESİNE AMAN DİKKAT!

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'da meydana gelen kar yağışları ile yer yer yüksek kar örtüsü meydana gelmiştir. Hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ısınacak olan hava , güneyli rüzgarlar, eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların meydana gelmesi gibi nedenlerle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri,Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kahramanmaraş ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkemiz genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmarave Ege'de kuvvetli (30-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler