HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den 7 ile yoğun kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, tüm yurdun yeni bir soğuk hava dalgasına gireceği bildirildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Samsun, Amasya, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

MARMARA'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Samsun, Amasya, Elazığ ve Malatya çevreleri yağışlı geçecek. Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Marmara Bölgesinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışlar, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıklar, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Bölge geneli ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa), Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa), Güneydoğu Anadolu'nun batısında fırtına (70-90 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

7 İLE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yurdun güney kesimlerinde beklenen kar yağışının Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin'in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. İç Anadolu bölgesini Akdeniz'e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 0

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

İzmir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 9

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyıları kuvvetli sağanak yağışlı, iç kesimleri yer yer yoğun kar yağışlı 9

Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı (Yağışların; Doğu kesimlerde kuvvetli yağış ve iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 12

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 8

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -14

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1

-32 DERECEDE SABAHA KADAR NÖBET TUTUYORLAR

Hava sıcaklığının eksi 32 dereceyi gördüğü Kars’ta vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için kilim, battaniye ve halıları kullanıyor. Araçlarını sabah soğuktan çalıştıramadıklarını söyleyen kent sakinleri çözüm olarak sabaha kadar nöbet tutup, belirli aralıklarla dışarı çıkıp araçlarını çalıştırıyor.

Hava sıcaklığının eksi 32 olduğunu, ancak hissedilen soğuğun daha fazla olduğunu belirten vatandaşlar, “Havalar çok soğuk olduğu için araç donuyor. Eksi 20’lerde, 30’larda olduğu için mecburen çalıştırmak zorundayız. Yoksa sabah çalışmıyor. Dizel araçlar daha ağırlıklı olduğu için daha zor oluyor. Geceleri en az 3 kez, en az 3 kez çalıştırıyoruz ki, yoksa sabah hiçbir şekilde randıman alınmıyor” dedi.

Öte yandan Kars’ta soğuk havadan İtfaiye Müdürlüğü önünde bulunan çeşmelerin etrafı buz tutarak dondu. Yetkililer ise muslukları açık bırakarak boruların donmasının önüne geçti. Bazı evlerinin ise güneş enerji ısı panelleri patladı. Patlayan ısı sistemlerin kazanlarında ise buz sarkıtları oluştu. Soğuk havada sokaklarda olan vatandaşlar ise soğuktan etkilenmemek için evlerinin yolunu tutuyor.

SU DEPOSU BUZ TUTTU

Van'da dondurucu soğukların etkisiyle zarar gören su deposundan sızan suyun donması, ilginç görüntünün ortaya çıkarmasına neden oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi kentte, gölet, akarsu ve şelalelerin kısmen donmasına neden oldu.

Gevaş ilçesine bağlı Kızıltaş Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki su deposunun şebeke hattındaki borularından biri de aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu.

Dondurucu soğukların etkisiyle zarar gören su deposundan çevreye akan su, buzdan bir şelaleyi andıran görüntü oluşturdu.

Mahalle Muhtarı Mehmet Adakan, soğuk hava nedeniyle insanların yarım saatten fazla dışarıda duramadığını belirterek "İnsanlar dışarıda fazla duramıyor, yoksa donarlar. Köyün su ihtiyacının sağlandığı su deposu da soğuklar nedeniyle buz kütlesine döndü." dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler