HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den bazı iller için sıcaklık uyarısı: 5 günlük hava durumu tahmini

Meteoroloji, bazı iller için yüksek sıcaklık uyarısı yapmaya devam ediyor. 4. sıcak hava dalgasının bu hafta itibariyle yurt genelinde hissedileceği zaten söylenmişti. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, çarşamba gününe kadar 5 derecelik ısı farkının olacağı konusunda uyarılar yapıyor. Peki Türkiye'de 5 günlük hava durumu tahminleri ne şekilde? İşte 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji'den bazı iller için sıcaklık uyarısı: 5 günlük hava durumu tahmini

Meteoroloji, haftalık hava durumu tahminlerini yayımlamaya devam ediyor. Özellikle Batı Akdeniz Bölgesi,, Güney Ege bölgeleri sıcaklıklarda aşırı etkilenecek bölgelerin başında geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmini çerçevesinde; Muğla için ortalama 36 40 arasında sıcaklık, Antalya için 40 derecelik ve Isparta için de 35 dereceye kadar ulaşan hava durumu tahmini gerçekleştirdi. Bunun yanısıra Batı Marmara bölgesi de sıcaklıklardan etkilenecek.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ: CUMA GÜNÜ AYAKTA PİŞECEĞİZ!


Meteoroloji'nin hava durumu tahmini verilerine baktığımızda tüm yurtta hava sıcaklıklarının 31 Temmuz Pazartesi günü yükselişe geçtiğini görüyoruz. İstanbul 31-30 derece arasında, Akdeniz bölgesi 40 derece ile 37 derece arasında ve Muğla da 35 ile 39 derece arası sıcaklıklara kavuşacak. Bunun aksine, hava durumu tahminine bakıldığında yurdun kuzey kesimleri 'püfür püfür' yağmurlu ve en yüksek sıcaklık 27 derece olacak.

SICAKLIK REKORU ŞANLI URFA'DA!

Hava durumu tahmini haritasına bakıldığında 31 Temmuz Pazartesi günü Şanlı Urfa, sıcaklık rekoru kıracak. en düşük 27 derece, en yüksek 43 dereceye ulaşacak. Adana'da ve çevresinde 41 derecelik bir sıcaklık gözlemlenirken; Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklıklar ortalama 37 38 derece olacak.
Cuma gününe bakıldığında sıcaklıklar kuzey bölgelerinde etkili olacak. İstanbul 33-34 derece arasında, 27 28 derecede seyreden Orta Karadeniz bölgesi 30 31 derecelik sıcaklıklara ulaşacak. İç Anadolu'da sıcaklık rekoru Cuma günü Ankara'da kırılacak: 36 derece, Çankırı ise 38 derece olması bekleniyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler