HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji’den Doğu Karadeniz için 4 önemli uyarı

Doğu Karadeniz Bölgesi için Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden 4 önemli uyarıda bulunuldu.

Yapılan uyarıda Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı yönünden başlayan kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttırarak kuvvetli fırtınaya (50-70 km/sa) dönüşerek, pazartesi sabah saatlerine kadar bölgede etkili olacağı vurgulandı. Açıklamada "Cumartesi günü gün boyunca beklenen sağanak yağışların Giresun, Rize ve Artvin sahillerinde çok kuvvetli (51-75 kg), diğer yerlerde ise kuvvetli (21-50 kg) olması beklenmektedir. Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayacak olan yağışın, bölgemizin sahil kesiminde karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı olarak oluşması ve Pazar öğle saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir” denildi.

Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde zirai don uyarısında da bulunularak "İç ve yüksek kesimlerde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (-4 ila -10 derece), sahil kesiminde ise hafif kuvvette (0 ila -2 derece) zirai don riski bulunduğundan zirai faaliyette bulunanların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Sıcaklıklar, Cumartesi (29.03.2014) akşam saatlerinden itibaren 8-12 derece azalarak mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyredecek” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamaların yaşanabileceği belirtilerek yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler