HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den hortum ve kar uyarısı

Meteoroloji, Rize ve Artvin için kar yağışı uyarısı yaparken, bazı illerimizde rüzgarın saatte 50 kilometre hıza kadar kuvvetli eseceği belirtildi.

Batı bölgelerde etkili olan rüzgar düne göre daha zayıf esecek. Yurdun kuzeydoğu kesimlerinde, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışlar var. Yağışlar Artvin çevrelerinde kar, Rize kıyılarında ise karla karışık yağmur şeklinde olacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların haftasonuna doğru düşmeye devam edecek. Çarşamba günü yurdun kuzey kesimleri yağışlı sistemin etkisi altında olacak. İstanbul ve Sakarya çevrelerinde yağışlar bekleniyor.

Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, İstanbul'da perşembe ve cuma günü rüzgar kuvvetli ve sert esecek. Sıcaklık 4-5 derece hissedilecek.

Çarşamba günü Karadeniz kıyılarında görülecek yağışların karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Zonguldak, Bartın ve Artvin'in kıyı kesimlerindeki yağışlar ise kar şeklinde olacak. İç kesimlerde yağışlar kar şeklinde yüzünü gösterecek.

İç Anadolu bölgesinin güneyinde ve Doğu Anadolu bölgesinin güneyinde sabah ve gece saatlerinde sis beklentisi var. Sıcaklıklar da azalmaya devam edecek.

Perşembe günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışlar var. Yağışlar genellikle kar şeklinde olacak. İç kesimlerde tamamen sis etkili olacak.

5 İLE HORTUM UYARISI:

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), bölge genelinde sıcaklıkların 4 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

BTUM tarafından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgemiz geneli Elazığ, Malatya, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de rüzgarın kuzeybatılı yönlerden saatte 50 kilometre hıza kadar kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir" denildi.

Açıklamada "Kuvvetli rüzgar sebebiyle oluşabilecek çatı uçması, hortum, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

Havanın az bulutlu geçeği bildirilen açıklamanın devamında ise, sıcaklıkların gece sıfırın altında seyretmesi nedeniyle oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman illerini kapsayan bölgenin yarın sabah saatlerine kadar az bulutlu geçeceği belirtildi.

Sıcaklıkların 2-4 artmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, kuzeybatı yönlerden rüzgarın yer yer kuvvetli eseceği tahmin edildiğinden oluşabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olaylara karşı vatandaşlar ve yetkililer uyarıldı.

Bölgede sıcaklıkların gece sıfırın altında seyretmesi nedeniyle oluşabilecek buzlanma ve don olayları ile lokal olarak sis ve pus beklendiğinden vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

DÖRT İLDE KAR TATİLİ

Van'da sabaha karşı başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok kırsal mahalle mezra yolu kapanırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van'ın merkez ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapışan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Van merkez, İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi" denildi.

Bazı öğrenciler ise tatilden habersiz geldikleri okullarında yönetimin uyarısı ile evlerine döndüler.

ARTVİN'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Artvin merkez ile Borçka ve Murgul ilçelerinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca il genelinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN'DA DA 1 GÜN ARA VERİLDİ

Giresun'un 4 ilçesinde taşımalı öğrenim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının köy yollarında yarattığı olumuz koşullar nedeniyle Doğankent, Yağlıdere, Çanakçı ve Dereli ilçelerinde taşıma ile gelen öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.

Diğer öğrenciler için eğitimin sorunsuz devam ettiği bildirildi.

RİZE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Rize'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde, kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sonucu oluşan buzlanma nedeniyle, bazı olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.

Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ifade edilen açıklamada, meteorolojik veriler ışığında öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için bu ilçelerde, okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumlarında bugün eğitime ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, iki ilçede, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayılması kararı alındığı bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler