HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den İç Anadolu bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Çorum çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklığı batı ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Karaman, Niğde, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul'da yer yer yoğun olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülürken, okullarda eğiteme ara verdiren Ankara'da kar yağışı öğle saatlerine kadar aralıklı devam edecek.

BÜYÜKÇEKMECE, BEYLİKDÜZÜ VE ÇATALCA'DA KAR GÖRÜLÜYOR

İstanbul'un özellikle batı ilçeleri ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Kar yağışıyla Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca ile Kartal'ın yüksek kesimleri beyaza büründü.

Bazı vatandaşlar, işyerlerinin önündeki kar birikintilerini küremeye başladı. Belediye ekipleri karın yoğun olduğu bölgelerde tuzlama çalışmaları yapıyor. İstanbul'un bazı bölgelerinde ise sağanak yağış sürüyor.

İşte Meteoroloji'nin detaylı açıklaması:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli, Manisa, Isparta, Giresun, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışlar, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yağmur, Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerde karla karışık ve kar şeklinde görülecek. Yağışlar, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Çorum çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı meydana gelmesi tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı batı ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

YOĞUN KAR UYARISI

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Karaman, Niğde, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, Adana ve Mersin çevrelerinde şiddetli yağmur ve sağanak (76-100 kg/metrekare) bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, ani sel, don olayı, buzlanma, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

KUVVETLİ RÜZGAR VE ZİRAİ DON UYARISI

Rüzgar, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına (60-80 km/s, hamlesi zaman zaman 100 km/saatin üzerinde) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara gibi karşı dikkatli ve tedbirli olunması ismendi. Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar, bölgenin doğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgar, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve Kütahya çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar, kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (30-80 km/sa) şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenene yağışlar, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, Adana ve Mersin çevrelerinde şiddetli yağmur ve sağanak (76-100 mm.), iç ve yüksek kesimleri (700 m. rakım üzerinde) ile Kahramanmaraş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Karaman, Niğde, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı meydana gelecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli bugün aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri yağışlı geçecek. Kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışlar, Çorum çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı öngörülüyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (4)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. (5)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde yoğun kar şeklinde olacak. (11)

ANTALYA: Çok bulutlu, doğu ilçeleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (13)

ANKARA: Çok bulutlu, bugün öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı. (1)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu. (11)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (0)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (10)

(ANKA)


En Çok Aranan Haberler