HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den iki önemli uyarı

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, doğu kesimlerse ise 1 ila 3 derece azalacak.

Meteoroloji'den iki önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Konya, Karaman ve Aksaray il merkezleri dışında İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Göller Yöresi ile Kütahya, Uşak ve Denizli'nin doğu kesimleri, Afyonkarahisar, Antalya'nın iç ve batı kesimleri, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep'in kuzey ve batı kesimleri ile Malatya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kastamonu ve Çankırı'nın doğu, Çorum ve Amasya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İşte 5 günlük hava durumu

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, doğu kesimlerse ise 1 ila 3 derece azalacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile doğu ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara bölgesi, Ege kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice, akşam saatlerine kadar Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kastamonu ve Çankırı'nın doğu, Çorum ve Amasya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

TOZ TAŞINIMI

Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımı beklendiğine dikkat çekerek, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu.(30)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (32)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, kuzey kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (34)

ANTALYA: Parçalı, iç ve batı kesimleri kesimleri yer yer çok bulutlu, iç kesimleri ve batı kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(27)

ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(40)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

EGE: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar çevreleri ile Kütahya, Uşak ve Denizli'nin doğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Hatay dışında Doğu Akdeniz ile Antalya'nın batı kıyıları sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Konya, Karaman ve Aksaray il merkezleri dışında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sinop ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyı kesimleri ile Çorum ve Amasya'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu; bölgenin kuzey kesimleri ile Malatya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde, güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler