HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den İstanbul'a kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

Meteoroloji'den İstanbul'a kuvvetli yağış uyarısı

Yağışlar, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun, Adana, Ankara ve Eskişehir'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, öğle saatlerinde Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce ile Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun, Adana, Ankara ve Eskişehir'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, öğle saatlerinde Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce ile Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu ve zamanla Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve Çeşme çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun, Adana, Ankara ve Eskişehir'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, öğle saatlerinde Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce ile Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji de su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

İSTANBUL İÇİN AKOM'DA YAĞMUR ALARMI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yağmur beklentisi nedeniyle alarma geçtiğini duyurdu.

AKOM'dan yapılan açıklama şu şekilde:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre İstanbul'un Anadolu Yakası şiddetli yağışın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Gökgürültülü sağanak yağmur öncesinde kısa süreli dolu yağışı da beklenirken, yağmurun bir saate kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların dere yataklarına yakın yerleşim yerleri ile kod seviyesinin altında kalan alt geçitler, bodrum-giriş katları gibi kritik noktalarda tedbir alınması gerekmektedir. Metrekareye 40 kg yağış düşeceği öngörülüyor"

"BÜTÜN BİRİMLER UYARILDI"

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, yapılan tahminler doğrultusunda alarma geçerek bütün birimleri uyardı. İtfaiye Anadolu Bölgesinde 28 Grup amirliğinde 179 araç 379 personel, İSKİ 120 Personel 76 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 94 personel 55 araç ile olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Meteorolojinin tahminlerine göre yağışlar, Şile, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye bölgelerinde etkili olacak. Yağışın öğleden sonra Avrupa Yakasına da geçebileceği belirtildi" (İSTANBUL DHA)

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(23)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(20)

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (26)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(30)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Sakarya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor..

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzey ilçeleri ve Çankırı, öğle saatlerinde Eskişehir'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yerel olarak kuvvetli öğle saatlerinde Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce ile Bolu'nun kuzey ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor..

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Diyarbakır, Batman, Siirt, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler