HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kar uyarısı

Balkanlar'dan gelen soğuk hava yurdu etkisi altına aldı. İstanbul'da dün başlayan kar yağışı tüm yurtta etkili olarak yağmaya devam edecek.

Meteoroloji'den kar uyarısı

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklık düştü; beklenen kar ve yağmur dün yağdı.Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesinin ardından İstanbul’da dün sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Kar özellikle İstanbul‘un yüksek kesimlerinde etkili olurken bazı bölgelerde yerler beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışlar, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile GöllerYöresi'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

HAVA SICAKLIĞI 4 İLA 8 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığı, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında 4 ila 8 derece azalacak,Marmara'da 4 ila 6 derece artacak.

RÜZGAR KUVVETLİ OLARAK ESECEK

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de güney, gece saatlerinde Marmara Denizi ile Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde doğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olması beklendiğine işaret ederken, sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğini belirten Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Meteoroloji ayrıca yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı- 7

ANKARA: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu- 8

İZMİR: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren güneyli kuvvetli rüzgarla birlikte il genelinde kuvvetli olması bekleniyor- 12

ADANA: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı- 16

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı- 15

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu- 12

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı- 4

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu- 8

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ile Edirne'nin güney çevreleri, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların; akşam saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, gece saatlerinde bölgenin batısında kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesiminde kuvvetli olacak.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

İÇANADOLU: Çok bulutlu, Sivas, Kayseri, Konya ve Karaman dışında bölge geneli aralıklı yağmurlu.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Giresun dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Bingöl,Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler