HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kritik uyarı: İstanbul'da yağış ne zaman bitiyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, İstanbul ve Marmara'nın doğusunda şiddetli yağışlar bekleniyor. Şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım gibi olaylara karşı halkın tedbirli olması istendi. Peki İstanbul'da yağış ne zaman bitiyor? Meteoroloji'den yapılan açıklamada hangi 5 il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı? İşte hava durumuna ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara'nın doğusu için beklenen şiddetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul ve Marmara'nın doğusunda gökgürültülü sağanak yağış beklendiğine dikkat çekilerek, "Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde halen devam etmekte olan yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, yarın (pazartesi) akşam saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Yalova ve İstanbul'un Anadolu Yakasında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm), İstanbul'un Avrupa Yakası, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ NE ZAMAN BİTİYOR?

İstanbul'da 20.06.2017 Salı günü de yağışlar etkili olacak. Gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı İstanbul'da beklenen en yüksek sıcaklık; 26 en düşük sıcaklık ise 18 derece olacak.

27.06.2017 tarihinde ise İstanbul'da beklenen en yüksek sıcaklık; 27 derece en düşük sıcaklık ise 18 derece olacak ve yağışlar etkisini kaybetmeye başlayacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

METEOROLOJİ'DEN 5 İL İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Sivas, Kayseri, Kırşehir, Yozgat ve Nevşehir için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Yozgat ve Nevşehir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor. Yağışlar, akşam saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

Meydana gelebilecek yıldırım düşmesi, dolu, su baskını, sel, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BATI VE ORTA KARADENİZ KIYILARI'NA SAĞANAK UYARISI

Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kastamonu, Amasya, Tokat ve Çankırı illeri için sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın öğlene kadar batı ve orta Karadeniz kıyıları ile Kastamonu, Amasya, Tokat ve Çankırı illerinde görülecek yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Açıklamada, meydana gelebilecek su baskını, ani sel, ulaşımda aksama, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

ESKİŞEHİR’DE YARIN GECE HAVA SICAKLIĞI 9 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Eskişehir’de 18 dereceye kadar inen hava sıcaklığının yanı sıra zaman zaman etkiliği olan yağmur hayatı olumsuz etkilerken, bazı yerlerde su birikintileri oluştu.

Eskişehir’de dünden beri devam eden yağmur etkisini sürdürüyor. Tedbirli olan vatandaşlar yağmurdan yanlarından bulunan şemsiyeleri açarak korundu, bazıları ise ıslanmamak için saçak altlarına sığındı. Çalışan vatandaşlar ise, yağmura aldırmadan işine devam etti. Yağmur nedeniyle yollarda da su birikintileri oluştu.

Meteoroloji verilerine göre; bugün 18 dereceye kadar inen gündüz sıcaklığı, yarın gece 9 dereceye kadar düşecek. Yağmurun gün içinde etkisini sürdürmesi, 20 Haziran Salı günü ise gök gürültü ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağmurun yerini Çarşamba gününden itibaren güneşli bir havaya bırakacağı tahmin ediliyor. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler