HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacak.

Meteoroloji'den yapılan hava tahmin raporunda, İstanbul radarından alınan verilere ve yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Trakya’da görülen ve sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklenen bulut kütlelerinin, gelişerek yerel kuvvetli yağış, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yer yer lokal dolu yağışlarına sebep olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Meteoroloji, rüzgarın Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesinin beklendiğine işaret ederek, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ADANA: Parçalı bulutlu. (30)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu. (21)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (31)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan ve Kars, akşam saatlerinde Erzincan ve Tunceli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler