HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Yağışlar öğle saatlerinde Edirne çevrelerinde kuvvetli olacak.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Isparta, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Konya, Kırıkkale, Samsun, Çorum ve Amasya ile yarın sabah saatlerinde Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Edirne çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimler ile zamanla iç kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de güney yönlerden, yarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, İç Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı kuvvetlice esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine işaret eden Meteoroloji, ani sel, lokal su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (24)

ADANA: Az bulutlu ve açık.(31)

ANTALYA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu. (22)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu. (17)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(25)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, güney kesimleri ile zamanla bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinde Edirne çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere Isparta çevreleri sağanak yağışlı.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla batı kesimleri çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Konya ve Kırıkkale çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Samsun, Çorum ve Amasya ile yarınsabah saatlerinde Giresun, Trabnzon, Gümüşhane, Bayburt, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek..

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla, parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler