HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Trakya ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

ANKARA (ANKA) -Hava sıcaklıklarının iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yüksekliği nedeniyle güneş çarpması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

**5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre yurdun kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ile Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu ve Ardahan çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların, Trakya ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava Sıcaklığı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgâr ise genellikle güney ve batı, zamanla Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, Trakya ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgâr, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi. Hava sıcaklıklarının iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yüksekliği nedeniyle güneş çarpması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde Avrupa Yakası'nda, gece saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (30)

ANKARA: Az bulutlu ve açık. (36)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (30)

ADANA: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu. (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (30)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (30)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (30)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (42)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, güneybatısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların Trakya ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, kıyısı ile zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu ile Göller Yöresi parçalı yer yer çok bulutlu. Rüzgarın; öğle saatlerinde Doğu Akdeniz kıyılarında güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güney ve doğusu parçalı yer yer çok bulutlu. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kastamonu, gece saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batısının parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin batısında güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler