HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların öğle saatlerinden sonra Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı bulutlu, batı kesimlerin yer yer çok bulutlu, Trakya ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Denizli, İstanbul, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Düzce çevreleri, akşam saatlerinden sonra Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak, Kıyı Ege'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar ise genellikle güney yönlerden, gece saatlerinden sonra Marmara'da kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji, yağışların öğle saatlerinden sonra Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği belirtilirek, yaşanabilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya ve Çanakkale çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Trakya ile akşam saatlerinden sonra güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden, gece saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile Manisa, Uşak ve Denizli çevreleri, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Burdur ve Isparta çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri, gece saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Düzce çevreleri, akşam saatlerinden sonra batısı ile gece saatlerinden sonra Sinop hariç bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, Avrupa Yakası ile öğle saatlerinden sonra il genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra batısında gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.(19)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.(18)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.(18)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(23)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimleri sağanak yağışlı.(19)

KAYSERİ: Parçalı ve az bulutlu.(18)

TOKAT: Parçalı ve az bulutlu.(20)

TRABZON: Parçalı bulutlu.(17)

VAN: Parçalı ve az bulutlu.(13)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(19)

ŞANLIURFA: Parçalı ve az bulutlu.(22)(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler