HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

ANKARA (ANKA) - Açıklamada sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş, Kars ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı belirtilirken, yaşanabilecek su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

**5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney ve doğu kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş, Kars ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgâr, genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş, Kars ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı belirtilirken, yaşanabilecek su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERDE HAVA-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı, güney ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinin, öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Nevşehir, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Artvin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş ve Kars çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Diyarbakır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

-BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI-

BURSA: Parçalı ve az bulutlu.(23)

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık: (23)

İZMİR: Parçalı bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(31)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)

MERSİN: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu.(22)

ESKİSEHİR: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu.(20)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu.(20)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(18)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra doğu ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.(14)

ADIYAMAN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.(23)

ŞANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler