HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacak, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

RİZE VE ARTVİN'İN KIYI İLÇELERİNDE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevreleri yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışlar, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacak, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ

Yağışlar, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Ülkeyi etkisi altına alan Karadeniz üzerinde gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette don olayı bekleniyor. Don nedeniyle zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşanların zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu sabah saatlerinde doğusu puslu geçecek.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın, kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı bulutlu sabah saatlerinde iç kesimleri puslu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı geçecek. Genellikle yağmur bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize ve Artvin'in kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusunun karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevrelerinin sağanak yağışlı geçecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (15)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (17)

ANKARA: Az bulutlu ve açık. (9)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (22)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (21)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (13)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (2)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (14)

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler