HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün İstanbul'da 'kuvvetli yağış' beklendiğini duyurdu. Kuvvetli yağışın başlama saati 06.00 sıraları, bitiş saati ise 12.00 sıraları olarak açıklandı. İstanbul bu sabah saat 05.30 itibarıyla sağanak ve gök gürültülü yağışın etkisi altına girdi. Şehrin özellikle Avrupa yakasında yer yer etkili olan yağış nedeniyle yollarda su birikintileri meydana geldi.

İstanbul'un bazı ilçelerinde yer yer gök gürültülü sağanak etkili olmaya başladı.

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN SAAT VERMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul'da 16.08.2017 Çarşamba sabah saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (10-30 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Kuvvetli yağışın başlama saati 06.00 sıraları, bitiş saati ise 12.00 sıraları olarak açıklandı.

İstanbul'da sabah saat 05.30 itibarıyla sağanak ve gök gürültülü yağışın etkisi altına girdi.

Şehrin özellikle Avrupa yakasında yer yer etkili olan yağış nedeniyle yollarda su birikintileri meydana geldi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

RİZE İÇİN SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Rize'nin kıyı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, heyelan ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yapılan açıklamada; "Son radar görüntüleri ve yapılan analizlere göre; halen Rize'nin kıyı ilçelerinde devam eden sağanak yağışların, sabah saatlerine kadar etkili olmaya devam ederek çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, heyelan, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: Rize'nin kıyı ilçelerinde devam eden sağanak yağışların, sabah saatlerine kadar etkili olmaya devam ederek çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

RİZE'DE DERELER TAŞTI

Rize’de dün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran sağanak yağış sebebiyle Çayeli ilçesinde birçok derenin su seviyesi yükseldi, bazı bölgelerde ise dereler taştı. Özellikle ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış derelerin çevresine bulunan ağaç ve dal parçalarını da beraberinde getirdi. İlçenin Çano deresi üzerinde yapımı devam eden bir köprünün zarar göreceğinden korkan vatandaşlar o anlar cep telefonlarına kaydettiler.

Öte yandan ilçedeki bazı bölgelerde ufak çaplı toprak kaymaları meydana geldi.

(İHA)


En Çok Aranan Haberler