HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Afyonkarahisar, Kütahya, Muğla ve Malatya çevreleri ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın; Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, "Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar...) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yaptı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (23)

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

İZMİR: Parçalı bulutlu. (25)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (30)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çorlu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Malatya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BUDO'NUN 5 SEFERİ İPTAL EDİLDİ

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, saat 09'00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30'daki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş), 10.45'teki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı. BUDO'nun saat 07.00'deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ile 08.00'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamadı.

Ada Seferine Hava Muhalefeti

Çanakkale boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, hava muhalefeti nedeniyle Gökçeada'ya yapılacak sefer saatlerini değiştirdi.

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş'den yapılan açıklamada, "30.09.2015 Çarşamba günü Kabatepe Gökçeada hattımızda hava muhalefeti nedeniyle yapılacak olan sefer tarifesi; Kabetepe'den hareket 12:00 - 16:00 - 20:00, Gökçeada'dan hareket07:00 - 14:00 - 18:00 olarak değiştirilmiştir” denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler