HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den Marmara için son dakika uyarısı

Marmara'da rüzgarın yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara'da yer yer kısa süreli fırtına (70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 15
İstanbul: Az bulutlu 14
İzmir: Parçalı bulutlu ve hafif sağanak yağışlı 16
Adana: Parçalı ve az bulutlu 20
Bursa: Az bulutlu 21
Antalya: Parçalı çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı 18
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 22
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18
Erzurum: Az bulutlu 4
Diyarbakır: Az bulutlu 17

METEOROLOJİ'DEN BUZLANMA VE DON UYARISI

Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli ile Bingöl için buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Yüksek bölgelerde de kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli ile Bingöl'de yarın sabah saatlerinden sonra da havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgarların değişik yönlerde hafif, yer yer orta kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayıyla yer yer pus olabileceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler